A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ АВАРІЇ НА ЧАЕС

Дата: 26.04.2019 13:09
Кількість переглядів: 926

Щороку 26 квітня Україна перегортає сумну і трагічну сторінку своєї історії та вшановує героїв, які врятували не тільки країну, а й увесь світ від страшних наслідків техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Ця дата чорною пеленою накрила майже всю Україну, безжально розділивши час на до і після.

В малому залі Палацу культури було проведено зустріч з громадянами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи за участю секретаря Краснопільської селищної ради Ірини Юхти, заступника голови районної ради Івана Гавенка, керівника апарату райдержадміністрації Олени Завгородньої, керівників та представників служб, які опікуються проблемами чорнобильців. Громадянам надані роз’яснення та консультації з питань соціальних виплат, допомог, пільг, пенсійного та медичного забезпечення.

Цього ж дня у великому залі Палацу культури відбувся тематичний захід: «Чи знаєш ти, світе, як сумно ридає полин?». Вшанувати учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС прийшли представники селищної та районної влади, учнівська молодь, громадськість.

- Ми низько схиляємо голови перед неоціненим людським подвигом, мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів і не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла  задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Нехай ніколи не повториться шлях чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і безпеку, - звертаючись до присутніх в залі зазначила Ірина Юхта.

Присутні в залі хвилиною мовчання вшанували тих, хто ціною власного життя оплатив шанс на життя мільйонів. Адже масштаби катастрофи могли бути значно більшими, якби не ті, хто захистив нас від смертельної небезпеки, від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Після урочистої частини заходу пройшла невеличка концертна програма, підготовлена аматорами Краснопільського Палацу культури. Лунали тематичні пісні у виконанні солістів Інни Дегтяренко, Дарії Горбунової, Олега Бирченка та Оксана Дрозд, дитячого вокального ансамблю «Посмішка» (керівник Лариса Давиднко).

Крім цього, доповненням до тематичного заходу стала виставка-застереження «Чорнобиль – живий плач мертвої зони» (минає 33-тій рік з дня аварії на Чорнобильській АЕС).

Далі за традицією відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку землікам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС.

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь