A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

На нараді при селищному голові обговорено новий Закон України "Про житлово-комунальні послуги", який набув чинності з 1 травня 2019 року

Дата: 06.05.2019 21:08
Кількість переглядів: 1260

- Маємо максимально провести зустрічі з мешканцями багатоквартирних будинків, надати роз’яснення щодо положень Закону про житлово-комунальні послуги, - зазначив Юрій Яремчук. За його словами, цей закон запускає ринок житлово-комунальних послуг, встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та надавачами послуг.

Закон «Про житлово-комунальні послуги» передбачає, що українці повинні обрати собі постачальників комунальних послуг і модель відносин з ними. Закон передбачає декілька моделей договірних відносин між споживачами та надавачами комунальних послуг, буде введена абонплата на комунальні послуги, а боржникам доведеться платити пеню за прострочення платежів - 0,01% від суми боргу за день, йдеться у тексті відповідного закону.

Новий закон торкнеться кожного мешканця багатоквартирного будинку. Тепер співвласники кожного будинку мають право змінювати управляючу компанію (ЖЕК) за визначеною процедурою: кожен будинок повинен провести збори та вибрати управителя, або створити ОСББ.

Якщо у мешканців відсутнє об’єднання у вигляді ОСББ, їхні інтереси може представляти уповноважена особа. Управління багатоквартирним будинком – це також нове формулювання і послуга за договором. Управителем може бути приватний підприємець або юридична особа, яка утримує та ремонтує будинок та прилеглу територію.

Крім того, з наступного року почне діяти Фонд енергоефективності. Ця структура буде надавати фінансову підтримку ОСББ у впровадженні енергоефективних заходів (модернізація системи опалення, утеплення будинку тощо).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь