Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЛІ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 08.05.2019 15:20
Кількість переглядів: 868

У дні 8-9 травня особливого значення набувають слова: перемога, мир, примирення, консолідація, толерантність, повага. Адже 8 травня Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» в Україні встановлено як День пам’яті та примирення, коли вшановується й подвиг українського народу, його визначний внесок у перемогу у Другій світовій війні, висловлюється повага усім борцям проти нацизму. Свято це консолідує українське суспільство, сприяє налагодженню громадянського взаєморозуміння і примиренню у питаннях національної історії.

Так, 8 травня 2019 року в Краснопільському палаці культури відбувся тематичний захід «Без права на забуття» з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Під час заходу до слова були запрошені Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, голова районної ради Віталій Савоненко та перший заступник голови райдержадміністрації Андрій Петров.

- В ці дні ми з вами вшановуємо подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, увічнюємо пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднаних націй, – зазначив під час виступу Юрій Яремчук.

В пам’ть про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших, присутні вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.

Захід продовжився музичними номерами, адресованими ветеранам війни, дітям війни та гостям, котрі завітали на захід. Глядачі оплесками підтримували кожен номер, який вдало підкреслював події воєнних років.

В цей день і завжди всі покоління Краснопільщини щиро вдячні своїм визволителям за Перемогу. Вклонімося їм низько.

«Ніхто не забутий, ніщо не забуто…» Адже головна мрія кожного з нас жити в мирі та злагоді.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь