A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ РАЙОННІЙ ФІЛІЇ БЕЗРОБІТНИМ ДОПОМАГАЄ КАР’ЄРНИЙ РАДНИК

Дата: 29.05.2019 19:52
Кількість переглядів: 608

Щоб покращити сервісне обслуговування клієнтів і забезпечити працевлаштування громадян, необхідно поєднувати їхні інтереси, реальні знання та навички з вимогами сучасного ринку праці. З цією метою у службі заийнятості введено новиий, індивідуальний підхід для кожного шукача роботи – інститут кар’єрного радника.

Кар’єрний радник – це працівник центру зайнятості, який надає послуги особам, які шукають роботу та зареєстрованим безробітним, здіи?снює супровід таких осіб з метою їх подальшого працевлаштування. Тобто радник консультує шукачів роботи щодо наявності вакантних посад, надає інформацію про заходи для самостійного працевлаштування або започаткування підприємницької діяльності. Він допомагає скласти резюме, обрати суб’єкта освітньої діяльності для можливої професійної підготовки або перепідготовки відповідно до потреб ринку праці, а у разі необхідності – направить на проведення профдіагностики та спеціалізованих тестів, які дозволять визначити рівень професійної кваліфікації.

Новим Порядком також закріплено профілювання безробітних і шукачів роботи. Профілювання – це система оцінки ступеню мотивації до праці особи, яка шукає роботу, чи зареєстрованого безробітного, попиту на професію на ринку праці, можливості працевлаштування, ризику тривалого безробіття та визначення обсягу і видів послуг, що надаватимуться з метою повернення таких осіб на ринок праці.

За результатами первинного профілювання кар'єрний радник разом з шукачем роботи складає індивідуальний план надання послуг. По суті йдеться про комплекс заходів, строки та періодичність їх надання, зобов’язання сторін щодо виконання цього плану. Індивідуальний план працевлаштування має стати програмою дій зареєстрованого безробітного та кар’єрного радника, який забезпечуватиме його супровід та організацію надання послуг.

Інститут кар’єрного радника підвищить ефективність співпраці центрів зайнятості з роботодавцями, оскільки працівники, працевлаштовані за сприяння кар’єрних радників, відповідатимуть потребам та запитам конкретних роботодавців.

Новації, які працюють з 1 січня 2019 року, дозволяють удосконалити та покращити сервісне обслуговування клієнтів, забезпечуючи їхню активну участь у пошуку роботи, прискорюють працевлаштування громадян, а також сприяють підвищенню конкурентоспроможності безробітних на ринку праці та успішній побудові їхньої кар’єри.

Завдяки тісній співпраці Краснопільської районної філії Сумського ОЦЗ з роботодавцями району з початку 2019 року забезпечили себе роботою 604 незайнятих громадян, в тому числі 586 осіб працевлаштувалися за направленням районної філії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь