A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО НОВІ ПРАВИЛА БЛАГОУСТРОЮ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 29.05.2019 23:42
Кількість переглядів: 1091

Це та ряд інших важливих питань життєдіяльності об’єднаної громади затверджено на черговій тридцять першій сесії селищної ради, засідання якої провів селищний голова Юрій Яремчук.

В роботі сесії також взяли участь керівники відділів виконавчого апарату, посадові особи структурних підрозділів, керівники комунальних установ та в.о. старост старостинських округів Краснопільської селищної ради, заступник голови районної ради Іван Гавенко, редактор газети «Перемога» Олександр Моцний.

Так, з метою створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, збереження і охорони навколишнього природного середовища, збереження санітарного благополуччя населення та забезпечення належного контролю за благоустроєм та санітарним станом території Краснопільської селищної ради, утримання територій в належному стані, та врегулювання прав та обов’язків учасників правовідносин у сфері благоустрою, депутати селищної ради затвердили нові правила благоустрою. Дані Правила включають в себе 10 розділів та визначають межі утримання прилеглих територій підприємств, установ, організацій. Зокрема, Правила регулюють порядок здійснення благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою, вимоги до впорядкування територій підприємств, установ, організацій, вимоги до санітарного очищення території, вимоги до здійснення благоустрою та утримання прибудинкової території та ряд інших правил.

- Благоустрій конкретного населеного пункту, чи об’єднаної громади в цілому – це спільна справа усіх жителів. Стан вулично-дорожньої мережі, освітлення, озеленення та чистота села чи селища — це в першу чергу оцінка діяльності як місцевої влади, так і громадськості, - зазначив Юрій Яремчук.

Загалом під час засідання було розглянуто та прийнято 42 рішення порядку денного. Це зокрема: «Про затвердження звіту про організацію та проведення благоустрою на території Краснопільської селищної ради», «Про селищну цільову програму підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2019-2020 роки», «Про затвердження Положення про Реєстр територіальної громади Краснопільської селищної ради», «Про затвердження Положення про дитячий заклад відпочинку – табір з денним перебуванням», «Про створення Краснопільського освітнього округу» та інші.

Важливим питанням винесеним на розгляд депутатів було рішення «Про  внесення змін до рішення Краснопільської селищної ради від 21.12.2018 «Про  бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 рік», згідно якого передбачається виділення коштів на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа», проведення поточного ремонту Хмелівської ЗОШ І-Ш ступенів. Також збільшено доходну та видаткову частину спеціального фонду бюджету селищної ради у сумі 4 000,0 тис. гривень на поточний середній ремонт вулиць і доріг комунальної власності смт Краснопілля.

Крім того, депутати заслухали звіт про виконання бюджету Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади за І квартал 2019 року.

В свою чергу Юрій Яремчук висловив слова подяки за активну участь в житті громади платникам податків, підприємцям, які наповнюють селищний бюджет і завдяки чому громада може реалізовувати інфраструктурні, соціальні та ряд інших проектів.

Депутатами було внесено зміни до Програми соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2020 роки, Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги Краснопільської об’єднаної територіальної  громади  на 2018-2020 роки, Комплексної програми «Розвиток освіти у Краснопільській селищній раді» на 2018-2020 роки та Програми оздоровлення та відпочинку дітей Краснопільської селищної ради на 2019 рік.

Також прийнято рішення про безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ міст області автомобіля для потреб амбулаторії первинної медичної допомоги у комунальну власність Краснопільської селищної ради.

У ході цієї сесії прийнято рішення, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Надано матеріальну допомогу жителям громади.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за роботу, активність при обговоренні питань порядку денного.

По закінченню сесії заступник голови районної ради Іван Гавенко вручив подяки активним учасникам, які брали участь у Всеукраїнській спартакіаді серед депутатів Сумської області у 2019 році - Юрію Яремчуку, депутату селищної ради Людмилі Маслюк та в.о. старости Угроїдського старостинського округу Якову Татаренко.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь