A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Отримайте ваучер на перепідготовку

Дата: 31.05.2019 14:38
Кількість переглядів: 668

Питання підвищення конкурентоспроможності на ринку праці актуальне для багатьох людей. Адже знання, уміння й навички застарівають протягом життя. Особливо це стосується людей віком старше 45 років. Втративши роботу, їм важче знову працевлаштуватися, або зважитися на освоєння нової професії. І тут на допомогу приходить служба зайнятості. Вона безкоштовно (відповідно до Закону України «Про зайнятість населення») видає ваучери на навчання.

Ваучер - документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця.

Згідно постанови КМУ «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці» визначено механізм видачі та оплати ваучера органами Державної служби зайнятості.

Так, право на отримання ваучера мають:

- особи віком від 45 років, страховий стаж яких становить не менш 15 років, до досягнення встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку;

- особи, звільнені з військової служби (крім військовослужбовців строкової служби), служби в органах внутрішніх справ, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції або Державної кримінально-виконавчої служби у зв’язку із скороченням чисельності, штату або за станом здоров’я до досягнення ними встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсійного віку, за наявності вислуги не менше 10 років, які не набули права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

- особи, звільнені з військової служби після участі у проведенні антитерористичної операції, з числа осіб з інвалідністю до отримання права на пенсію відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»;

- внутрішньо переміщені особи працездатного віку за відсутності підходящої роботи.

Особа повинна мати професійно-технічну або вищу освіту, не бути зареєстрованою в центрах зайнятості як безробітна та не проходити протягом останніх трьох років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (з 1 січня 2019 р. – 19210 гривень). Якщо вартість навчання перевищує максимальну вартість ваучера, тоді особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

Для отримання ваучера особа подає до центру зайнятості:
- заяву;
- паспорт;
- трудову книжку;
- документ про освіту;
- реєстраційний номер облікової карти платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від його прийняття),з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом.

У разі коли трудова книжка зберігається у роботодавця, особа подає її копію, засвідчену роботодавцем.

Не згайте свій шанс отримати ваучер на навчання, адже правом скористатися такою можливістю громадяни мають тільки один раз.

Для отримання більш детальної інформації та для отримання ваучера на навчання звертайтеся до Краснопільської районної філії Сумського обласного центру зайнятості, яка знаходиться за адресою смт Краснопілля, вул. Сумська, 27. Телефон (05459)7-27-96.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь