A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ДНІ СТАЛОЇ ЕНЕРГІЇ НА ТЕРИТОРІЇ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ

Дата: 16.06.2019 12:37
Кількість переглядів: 745

З 28 по 30 травня 2019 року на території Краснопільської ОТГ вперше пройшли Дні сталої енергії.

Проведення Днів енергії є обов’язковою умовою для всіх громад-підписантів Угоди Мерів, які розробили  та прийняли План дій сталого енергетичного розвитку та клімату. Приєднавшись до європейської ініціативи «Угода мерів», Краснопільською ОТГ поставлено за мету скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30% до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно-орієнтованої економіки та підвищенню якості життя.

«Дні сталої енергії – це подія, яка проводиться  на території Краснопільської ОТГ вперше. Дана подія має підняти суспільне бачення   щодо проблем нераціонального використання енергії, природних ресурсів,  і все це пов’язане зі  зміною клімату. Говорячи про широкий загал, люди зараз повинні бути  більш обізнані про зміни клімату, і ми повинні прикласти максимум зусиль щоб скоротити викиди СО2 на своїй території»,  - зазначив Ю.Яремчук.

Впродовж 28-30 травня Краснопільська ОТГ стало своєрідним інформаційним центром для тих, хто прагнув дізнатися про сучасні способи більш ефективного використання енергії як в приватних будинках так і в закладах бюджетної сфери.

Місцева влада, підприємства, установи,  загальноосвітні школи громади, дошкільні навчальні заклади, жителі та гості громади об’єднались з метою підвищення обізнаності у сфері енергозбереження.

28  травня 2019 року в Краснопільському палаці культури, у великому залі Краснопільський селищний голова  Юрій Яремчук урочисто відкрив «Дні сталої енергії на території Краснопільської ОТГ». Після урочистого відкриття, для старших класів був організований показ документального фільму «Шість градусів, які можуть змінити світ».

На другий день в рамках продовження заходів відбувся велопробіг, до якого долучилися  десятки мешканців громади  різного віку.  Діти та всі бажаючі з радістю підтримали ідею щодо збереження енергії на території Краснопільської ОТГ та активно взяли участь у заходах, а також проїхали вулицями Краснопілля  на підтримку енергозбереження. Окрім того, на протязі трьох днів була проведена акція «На роботу на велосипеді», де більшість працівників різних установ та організацій пересіли з автомобілів  на велосипеди.

В дошкільних навчальних закладах громади  пройшли тематичні заняття з дітьми на теми: «Для чого потрібна електроенергія, чи можна обійтися без неї», «як економити електроенергію», а також відбувся показ мультфільму: «Фіксіки розповідають про електроенергію». В школах громади проведені години спілкування на теми: «Реальне споживання електроенергії вдома. Я за економію електроенергії», «Сортування сміття – перший крок до здорового майбутнього», «Сміття та поводження з ним», «Краще життя завдяки чистій енергії»,  «Закрути тугіше кран щоб не витік океан». Крім того, серед малечі було організовано конкурс малюнків «Чиста енергія – Зелена планета», а також проведено акцію «Врятуймо  природу!» (збір використаних батарейок).

30 травня завершилися Дні сталої енергії проведенням міні-футбольного матчу між збірними командами «Органи місцевого самоврядування» та «Державні службовці». Даний матч був проведений в  рамках пропаганди здорового способу життя та популяризації відновлювальних джерел енергії.

Проведення заходів в рамках «Дні сталої енергії» допомагають громадськості підняти питання спільного усвідомлення проблем ощадливого споживання енергії, використання поновлюваних джерел енергії і зв’язків між енергоспоживанням та зміною клімату, формують енергоефективний світогляд підростаючого покоління, залучають молодь до організаційної діяльності з питань економного використання енергії, і в решті решт допомагають усвідомити необхідність заощадження енергетичних та природних ресурсів країни, що в першу чергу пов’язано зі збереженням клімату і життя на землі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь