A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Проведено засідання робочої групи по вивченню питання цілодобового водопостачання в смт Краснопілля

Дата: 17.06.2019 20:59
Кількість переглядів: 612

14.06.2019 року відповідно до розпорядження селищного голови від 12.06.2019 №93-ОД «Про створення робочої групи по вивчення питання цілодобового водопостачання» в приміщенні селищної ради було проведено перше засідання робочої групи за участі селищного голови Юрія Яремчука, працівників селищної ради та депутатів.

Директор ТОВ «Теплоенерго» Микола Супрун проінформував про ситуацію з водопостачанням селища, а саме, що при підйомі 1000 м3 води реалізується близько 500 м3, через відсутність засобів обліку та несанкціонованого використання води для поливу та з водозабірних колонок втрати води досягають майже 50%.

Після тривалого обговорення членами робочої групи визначено, що цілодобове водопостачання можливе коли втрати води не будуть перевищувати 15%, де однією з головних передумов вирішення цього питання є необхідність раціонального використання води кожним мешканцем смт Краснопілля: обов’язково встановити вузли обліку води на вводі зовнішніх інженерних мереж самостійно, або звернутися з відповідною заявою до постачальника послуг про погодження встановлення вузлів обліку останнім з подальшою оплату виконання відповідних робіт; не використовувати воду для поливу сільськогосподарських культур і насаджень на присадибних ділянках, в теплицях, парниках та ін. шлангом чи поливальною установкою в період з 01.06.2019 року по 31.08.2019 року; без особливої потреби не використовувати водозабірні колонки.

Поряд з цим, на засіданні робочої групи опрацьовувалися й інші додаткові варіанти забезпечення цілодобового водопостачання в селищі Краснопілля.

- Процес вирішення даної проблеми є досить складним та займає певні часові рамки. Але пришвидшення забезпечення цілодобовим водопостачанням можливе лише за спільної участі та роботи як місцевої влади так і мешканців селища, - наголосив Юрій Яремчук.

Слід зазначити, що відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» визначений термін встановлення лічильників гарячої та холодної води для житлових будівель до 2 серпня 2019 року. Отже, оснащення житлових будинків засобами обліку комунальних послуг є одним із шляхів економії та заощадження у сфері житлово-комунального господарства.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь