A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

СУМСЬКА ОБЛАСНА СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 24.07.2019 11:32
Кількість переглядів: 507

Інколи життєві обставини складаються так, що людина рада будь-якій роботі, навіть тимчасовій, що триває упродовж короткого періоду часу, аби лише заробити копійку на день нинішній та прийдешній. Реалії сьогодення, на жаль, поки що такі.

Тож Сумська обласна служба зайнятості організовує для людей, які втратили постійне місце роботи, тимчасову їх зайнятість.

- Багаторічна практика довела користь подібних робіт. Скажімо, цього року ми забезпечили фронтом таких робіт майже 2,5 тисяч наших громадян, - говорить директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. – Зокрема, більше тисячі безробітних брали участь ублагоустрої різних територій у населених пунктах, після короткочасного навчанняактивно інформували населення щодо субсидій, взимку очищали снігові замети, працювали із соціально вразливими верствами населення(супровід осіб з інвалідністю по зору), надавали допомогу учасникам АТО та їх сім'ям,здійснювали екологічний захист навколишнього середовища тощо.

За словами В.Підлісного, саме за рахунок тимчасової зайнятості, шляхом організації робіт тимчасового характеру, можливо оперативно задовольнити потреби роботодавців та виконати певні види робіт.

- Останніми роками види громадських робіт дещо розширилися, - розповідає посадовець. - Відтепер ми не обмежуємося соціально-побутовими проблемами – косінням, для прикладу, трави на узбіччях доріг чи традиційним прибиранням територій парків та скверів, а й переймаємося суспільно-знаковими об’єктами. Таким чином безробітний має широкий спектр вибору застосування власних зусиль та здібностей. Адже на обліку у наших центрах зайнятості та філіях стоять люди різного фаху. Скажу без перебільшення, що сьогодні безробітний Сумщини і швець, і жнець, і на дуді грець.

Як повідомили у Сумському обласному центрі зайнятості, яскравим прикладом дієвої співпраці місцевої філії з Тростянецькою об’єднаною громадою є організація громадських робіт на території міського парку та стадіону імені В.Куца. Безробітні провели будівельні та ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери (зроблено реконструкцію центрального входута зони відпочинку, відремонтовані трибуни,адмінбудівля, поновлене трав’яне футбольне поле).

Лебединською філією спільно з Рябушківською сільською радою  організовано громадські роботи з будівництва та ремонту об'єктів соціальної сфери (школа, ДНЗ, будинок культури, фарбування, впорядкування прилеглої території), оновлено зупинку громадського транспорту (розпис фарбами).

На території Березівської сільради у селі Слоут Глухівського району впорядковано парк відпочинку: ландшафтні роботи, висадка декоративних рослин, укладання тротуарної плитки, встановлення ліхтарів та лавок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь