Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

День селища Угроїди

Дата: 29.07.2019 08:19
Кількість переглядів: 1424

День народження Угроїдського старостиньського округу

27 липня, як вже багато років поспіль,  щедра угроїдська земля по- материнськи  сердечно вітала  всіх своїх синів і дочок, всіх тих, хто корінням прив’язаний до неї, чия душа завжди рветься до того благословенного місця, яке зветься малою батьківщиною. Дуже багато  людей завітало  на  свято, щоб разом  відсвяткувати  День селища Угроїди, який  традиційно  святкуємо напередодні храмового свята святого пророка Ілії.

      Вже задовго до  початку на Ринкову площу, де мало відбутися дійство, почали збиратися люди. А особливо багато було  маленьких угроїдців, бо на них чекала весела  розважальна програма з  батутами, шоу мильних кульок, ростові ляльки, ходулісти, живі статуї, аквагрим. Дорослі також з цікавістю спостерігали за тим, що відбувається, бо багато хто з них не бачив у своєму житті щось подібне. А ще вони мали змогу  помилуватися експонатами виставки майстрів декоративно-вжиткового мистецтва Угроїд, на якій були представлені  вишивки Кругляк.Г.В., Рашевської В.О., Бондарєвої С.В, Глуздань К.М., бісероплетіння Марсакової І.С., вязані вироби Сосновенко В.І, Гримайло К. М.

   А вже о 15  годині  фанфари покликали глядачів  на урочисте відкриття свята, яке розпочалося вокально-хореографічною композицією « Моє рідне село» у виконанні родинного ансамблю « Весела сімейка»( худ. керівник С. Бондарєва)  та хореографічного колективу « Експресія» ( худ. керівник А. Гримайло). Шановних гостей, що прибули на свято, зустрічала запашним короваєм Каріна Бондарєва. А далі ведучі Горбач  Ауріка та Михайліченко Дмитро запросили до вітального слова голову Краснопільської селищної  ради Ю А. Яремчука та в.о.старости Угроїдського старостинського округу Я.Г.Татаренка, які тепло привітали угроїдців та гостей із святом, а також нагородили грамотами кращих представників угроїдської громади. Серед нагороджених хореографічний колектив « Експресія» Угроїдського СБК, художній керівник А. Гримайло, соціальний працівник Рашевська В.М., працівник Угроїдського ЗДО  Старостенко В.М., працівники Наумівського ЗДО Коротич О.А., Марсакова Н.М., дитяча медична сестра Угроїдської СЛА Катера Л.О. Далі на сцену піднявся представник головного спонстора свята, директор ТОВ «Агрофірма Тур’янська» Губа  М.В., який також привітав усіх присутніх із святом і відзначив кращих робітників агрофірми Сірого С.П. Сірого В.В, а також робітників ТОВ «SAT» Залія Р.В., Денисенка С.І, нагородивши їх грамотами та цінними подарунками. Усім виступаючим, нагородженим та  присутнім на святі аматори сцени дарували музичні вітання. За словами глядачів, концерт, який тривав 2 години, пройшов на одному подиху , і дуже сподобався присутнім. Оплесками зустрічали солістів Л. Катькалову,  А. Алферову, К. Лактіонову , А. Гримайло, К. Бондарєву, М. Бондарєву, С. Татаренко, А. Плотнікову,  О. Рашевську,, Ю. Леунову, К. Жук, молодший та  основний склад вокального ансамблю « Веселинка» (худ.керівник С. Бондарєва), хореографічний колектив « Експресія»( худ. керівник А. Гримайло), вокально- хореографічний ансамбль «Дрібушечки» ( худ. керівник А. Гримайло). Дуже сподобався глядачам і виступ наших гостей: соліста Самотоївського СБК Миколи Лисенка та соліста Глибнянського  СБК Олексія Заїки. Дякуємо хлопцям за їх талант і допомогу у проведенні свята.  Приємно, що на святі не забули про  наших земляків – учасників АТО, Їм усім ,крім слів вдячності,  підготували  невеличкі подарунки. Подарунки отримали також  найстаріший житель селища Омельченко Д. Ф, наймолодша родина Рожнових  Івана та Наталіі, наймолодший житель Угроїд – Сірий М. В, ювіляр, який саме в цей день святкував свій найперший маленький ювілей – Новохатько Максимко. Подарунками  відзначили також і колективи Угроїдського та Наумівського дитячих садочків, колективи яких безоплатно частували всіх бажаючих смачними українськими стравами та пиріжками з побажаннями, приготованими власноруч.  Особистий подарунок  від Коменданта В.С. отримали і наймолодші  футболісти селища – наша спортивна надія.

      Цікаві призи чекали на всіх, хто придбав безпрограшну лотерею. Звичайно, може хтось і залишився невдоволений власним виграшем, та в основному люди з гумором сприймали подарунки власної фортуни.

       В день свята відбувся футбольний матч  між командами « Юність» ( Угроїди ) та футбольною командою с. Рясне. З рахунком 3:0 перемогу здобули наші гості, але ми віримо, що Угроїди колись повернуть собі футбольну  славу, здобуту попередніми поколіннями. А  поруч зі сценою відбувалися  імпровізовані змагання з арм реслінгу, в яких змагалися не тільки молодь, а й чоловіки старшого віку.

        Вже о 19 год розпочалася весела запальна дискотека з живим звуком. Свій талант дарував землякам  улюбленець угроїдців П. Бондар, а також Є. Карпенко, М. Лисенко та О. Заїка.

       В рамках   свята була  проведена  благодійна акція  «Допоможи   дитині з будинку маляти» . Жителі нашого селища внесли посильний вклад, щоб полегшити життя маленьких вихованців цього закладу.

 Дякуємо  підприємцям рідного селища за посильну допомогу в організації   свята. А слова особливої вдячності адресуємо родині наших земляків Ігорю та Ларисі Лукаш, які завжди не тільки постійно  цікавляться життям рідного селища, а вже два роки поспіль радують угроїдців приємними сюрпризами  в День селища.

        Ще багато приємних сюрпризів  чекало на  гостей свята  цього вечора, але….. Не судилося. У все втрутилася її величність Природа. Раптово, без  ніяких попередніх ознак, з неба почав падати рясний дощ. Але справжніх  оптимістів він не злякав, і вони продовжили свято ще однією цікавою розвагою, яка багатьом нагадала дитинство – купанням в калюжах.

А взагалі, незважаючи на негоду, свято вийшло веселим, цікавим і по- домашньому теплим. Було дуже багато вдячних слів на адресу організаторів. Але , навіть слів не потрібно . Досить було глянути в очі людей , і побачити в них вдячність і задоволення. Це і є найбільша нагорода!

                                                                                            

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь