Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

9 серпня 2019 року під головуванням селищного голови Юрія Яремчука відбулася 35 сесія Краснопільської об'єднаної територіальної громади

Дата: 09.08.2019 17:38
Кількість переглядів: 917

В роботі сесії також взяли участь керівники відділів виконавчого апарату, посадові особи структурних підрозділів, керівники комунальних установ та в.о. старост старостинських округів Краснопільської селищної ради, голова районної ради Віталій Савоненко, тимчасово виконуючий обов’язки голови Краснопільської райдержадміністрації Андрій Петров, редактор газети «Перемога» Олександр Моцний. У ході засідання було прийнято 35 рішень порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Так, з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування щодо захисту прав та законних інтересів територіальних громад, сприяння місцевому та регіональному розвитку, депутати селищної ради прийняли два важливих рішення щодо вступу Краснопільської селищної ради до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та до Добровільного об’єднання органів місцевого самоврядування – Асоціація «Енергоефективні міста України».

Ряд рішень були прийняті, що стосувалися прийняття та передачі комунального майна в зв’язку з приєднанням Тур’янської сільської ради. Це зокрема: «Про передачу на баланс та оперативне управління КНП «Краснопільський ЦПМСД» Краснопільської селищної ради майна комунальної власності територіальної громади Краснопільської селищної ради»; «Про прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Краснопільського району Тур’янського навчально-виховного комплексу у комунальну власність Краснопільської селищної ради»; «Про бюджетну установу та комунальний заклад освіти», «Про передачу майна Тур’янського НВК в оперативне управління відділу освіти Краснопільської селищної ради» та інші.

Також було прийнято рішення про відзначення вчителів, які підготували переможців ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України у 2019 році з метою заохочення їх до нових досягнень та перемог у наступному навчальному році.

Крім того, депутати заслухали звіт начальника відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності про виконання Програми економічного і соціального розвитку за І півріччя 2019 року та звіти начальника відділу фінансів про виконання бюджету Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади та бюджету Тур’янської сільської ради за І півріччя 2019 року.

При цьому селищний голова зазначив, що з початку року до бюджету селищної об’єднаної територіальної громади було залучено додаткових коштів близько 40 млн. грн., а саме на придбання обладнання для інклюзивно-ресурсного центру 100 тис. грн., на реконструкцію Краснопільської школи І-ІІІ ст. – 24 млн. грн., на придбання обладнання для навчальних класів 1 млн. грн., на ремонт комунальних доріг 4 млн. грн., на будівництво нової амбулаторії в смт Угроїди близько 8 млн. грн., на придбання обладнання для запровадження телемедицини в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини 700 тис. грн., на придбання шкільного автобуса 950 тис. грн., 400 тис. грн. на облаштування початкових класів в умовах програми «Нова українська школа» та 350 тис. грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації очисних споруд в смт Краснопілля. Крім того, Юрій Яремчук висловив слова подяки за активну участь в житті громади платникам податків, підприємцям, які наповнюють селищний бюджет і завдяки чому громада може реалізовувати інфраструктурні, соціальні та ряд інших проектів.

Також одним із важливих питань винесених на розгляд депутатів було прийняття рішення «Про внесення змін до рішення Краснопільської селищної ради від 21.12.2018 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 рік», згідно якого передбачається виділення коштів на: проведення геологічних вишукувань по Реконструкції очисних споруд в смт Краснопілля, надання матеріальної допомоги та інші виплати відповідно до Програми соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2021 роки, придбання дров для опалення приміщень старостинських округів та закладів культури, фінансову підтримку КНП «Краснопільський Центр первинної медико-санітарної допомоги» Краснопільської селищної ради, придбання матеріально-технічного забезпечення закладам освіти та інше.

Також рішенням про внесення змін передбачено передачу іншої субвенції обласному бюджету Сумської області на зміцнення матеріально-технічної бази закладів, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та забезпечують потреби мешканців області; передачу іншої субвенції районному бюджету Краснопільського району у сумі 420,0 тис. гривень, з них на фінансову підтримку Краснопільської центральної районної лікарні – 400,0 тис. гривень, для створення комп’ютерної мережі з подальшим підключенням її до системи eHealth в Краснопільській ЦРЛ – 20,0 тис. гривень та ін.

У ході цієї сесії прийнято рішення, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Надано матеріальну допомогу жителям громади.

На завершення Юрій Яремчук подякував депутатам за плідну та злагоджену роботу в проведенні сесії, а також звернувся із словами подяки до всіх, хто долучився до підготовки закладів освіти до нового навчального року.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь