A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

РЕАЛІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ В КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ГРОМАДІ

Дата: 14.08.2019 10:00
Кількість переглядів: 1675

З метою надання соціальної підтримки жителям Краснопільської об’єднаної територіальної громади рішенням восьмої сесії сьомого скликання від 22 грудня 2017 року затверджено Програму  соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2021роки, відповідно до якої проводиться ряд заходів спрямованих на підтримку пільгових категорій громадян,  в тому числі осіб похилого віку, малозабезпечених та осіб з інвалідністю, сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Для реалізації права окремих категорій громадян на пільговий проїзд з бюджету громади до обласного та районного бюджетів на пільгове перевезення з початку року перерахована субвенція в сумі  287,1 тис.грн. з них:

  • на пільгове перевезення учасників АТО та інших пільгових категорій населення – 125,6 тис.грн.;
  • на пільгове перевезення автомобільним транспортом загального користування у приміському сполученні – 133,9 тис.грн.;
  • на пільгове перевезення залізничним транспортом у приміському сполученні – 27,6 тис.грн.

Забезпечено фінансування виплати компенсації громадянам, які здійснюють догляд за інвалідами та особами, які потребують постійного стороннього догляду  видатки, складають 119,6 тис.грн.

Надається допомога сімям учасників АТО, у поточному році для забезпечення твердим паливом учасників АТО (31 особа) з місцевого бюджету перераховано 24,8 тис. грн. Двом сімям загиблих учасників АТО надається щомісячна матеріальна допомога, з початку року виплачено 7,0 тис. грн.

В період оздоровчо-відпочинкової кампанії у 2019 році у позаміських таборах оздоровлено 11 дітей учасників АТО на суму 69,1 тис. грн.

На лікування хворих на цукровий діабет в місцевому бюджеті для забезпечення препаратами інсуліну передбачено 150,0 тис. грн., з початку року профінансовано 100,0 тис. грн.    

Також, за рахунок коштів місцевого бюджету надається матеріальна допомога особам, які опинились в складних життєвих обставинах, в тому числі  на лікування тяжкохворим громадянам, допомогу отримали 36 осіб на суму 112,3 тис. грн.

Надання допомоги на поховання осіб, які не досягли пенсійного віку, на момент смерті ніде не працювали, не перебували на обліку в центрі зайнятості складає 9,0 тис. грн., допомогу отримали 9 осіб.

Проводиться виплата стипендій особам, яким виповнилося 100 і більше років у розмірі 25% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. На території громади проживає одна особа, якій виповнилося 100 років, виплата склала 2,6 тис. грн.

З метою популяризації військової служби в Україні надається фінансова підтримка особам, що вперше підписали контракт на військову службу в Збройних силах України. У 2019 році допомогу отримали 8 осіб на суму 40,0 тис. грн.

Надаються пільги особам з інвалідністю зору І, ІІ групи на житлово-комунальні послуги, пільговим категоріям проводиться відшкодування послуг телефонного зв’язку, виділяються кошти на санаторно-курортне лікування ветеранів війни та членів їх сімей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь