A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Інформація про стан проведення ремонтних робіт по Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів станом на 02.09.2019

Дата: 02.09.2019 16:20
Кількість переглядів: 881

Стосовно проведення ремонтних робіт у Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів повідомляю наступне.

З моменту введення в експлуатацію Краснопільської школи (1984)  по 2017 рік ніяких капітальних ремонтів у закладі не проводилося. У 2017 році спільними зусиллями місцевої влади та Сумської обласної державної адміністрації заявку на реконструкцію Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів було включено до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. На даний час І чергу реалізації проекту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради  Сумської області» (заміна вікон, утеплення, оздоблення) проведено майже на 90%. У 2017 році на проведення І черги реалізації проекту з державного фонду регіонального розвитку виділено 5,0 млн. грн., з яких використано 4948,7 тис. грн. З місцевого бюджету виділено 4 350,0 тис. грн., з яких використано 4 228,6 тис. грн. У 2018 році з коштів ДФРР профінансовано та використано 51,3 тис. грн. З  місцевого бюджету виділено 5460,9 тис. грн., з яких використано 4607,7 тис. грн.

Станом на 01.09.2019 на базі Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради проводиться реалізація ІІ черги проекту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради  Сумської області (інженерні мережі та оздоблення приміщень)».

Відповідно до рішення десятої сесії Краснопільської селищної ради сьомого скликання від 05.01.2018 №9 «Про передачу функцій замовника та проектно-кошторисної документації» функції  замовника робіт по об’єкту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради Сумської області» передано Управлінню капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації. Після проведення тендерних процедур Управлінням капітального будівництва Сумської ОДА визначено переможця ТОВ  "Універсалбуд-В", яка є підрядною організацією вищезазначеного об’єкта.

На реалізацію ІІ черги проекту в 2019 році виділено 8,0 млн. грн. з Державного фонду регіонального розвитку та 800,0 тис. грн. з місцевого бюджету.  Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2019 № 351-р  «Про інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2019 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» виділено 24,0 млн. грн. на завершення проекту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської районної ради  Сумської області(інженерні мережі та оздоблення приміщень)». Станом на 01.09.2019 профінансовано 23,423 млн. грн. з державного бюджету, фактично використано 6,447 млн. грн. З місцевого бюджету виділено 800,0 тис. грн. на умовах співфінансування, з яких використано станом на 01.09.2019 198,667 тис. грн.

Згідно проектно-кошторисної документації по об’єкту передбачено заміну системи освітлення та електромережі, заміну системи опалення, системи вентиляції, системи водопостачання та каналізаційної мережі, заливку підлоги, заміну дверей, вирівнювання та фарбування стін та стелі як у класних кімнатах, так і в коридорах всіх поверхів, заміну обладнання та ремонт харчоблоку їдальні, капітальний ремонт в спортивній та актовій залах, передбачено придбання шкільних меблів.

Ремонтні роботи в школі в повному обсязі розпочалися лише з червня 2019 року, що було пов’язано з затримкою фінансування з державного бюджету.

Протягом всього періоду реалізації ІІ черги проекту щовівторка проводились щотижневі робочі наради спільно з керівництвом селищної ради, адміністрацією закладу, відділом освіти, замовником проекту, керівництвом підрядної організації, представниками авторського та технічного нагляду проекту. У серпні 2019 року до Управління капітального будівництва Сумської ОДА надіслано листа щодо сприяння у прискоренні термінів виконання ремонтних робіт по об’єкту. Перед початком 2019-2020 н.р. 28.08.2019 було проведено спільну нараду за участю керівництва селищної ради, адміністрації школи, відділу освіти, голів батьківської громадськості школи щодо ходу виконання робіт та обговорено можливості перенесення освітнього процесу за межі школи до завершення ремонтних робіт. Спільними перемовинами було вирішено тимчасово організувати освітній процес для учнів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів на базі Краснопільської гімназії, Центру дитячої та юнацької творчості, ДПТНЗ «Краснопільське ПТУ» та КЗ «Краснопільський палац культури». На вищезазначених об’єктах взято проби води представниками Краснопільського районного відділення «Сумський лабораторний центр МОЗ України».

Керівництво селищної ради розуміє складність становища, дискомфорт, якого зазнають як учні, так і колектив закладу, але ця ситуація є вимушеною та тимчасовою. Зважаючи на масштабність робіт та створення максимально нових, комфортних умов у закладі, маємо надію на підтримку та розуміння з боку всіх учасників освітнього процесу в даній ситуації. Зі свого боку керівництво селищної ради активно сприяє прискоренню виконання робіт замовником і забезпечує максимальне нівелювання труднощів у організації освітнього процесу Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь