Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У ЗАКЛАДАХ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ ГРОМАДИ ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Дата: 19.09.2019 14:37
Кількість переглядів: 794

18 вересня 2019 року під головуванням селищного голови Юрія Яремчука відбулася 36 сесія Краснопільської селищної ради об'єднаної територіальної громади. Під час засідання було розглянуто 38 питань порядку денного, які попередньо були детально опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Це зокрема: «Про внесення змін до рішення Краснопільської селищної ради від 21.12.2018 №390 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 рік», «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Краснопільської селищної ради», «Про підготовку закладів освіти Краснопільської селищної ради до 2019-2020 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період», «Про утворення груп подовженого дня» та інші.

Також було прийнято ряд питань, які стосуються сфери житлово-комунального господарства, а саме: «Про затвердження конкурсної документації на право оренди водогонів», «Про затвердження звітів про незалежну оцінку майна, що перебуває у комунальній власності територіальної громади Краснопільської селищної ради».

Особливу увагу було приділено розгляду питання «Про підготовку закладів соціальної сфери та підприємств житлово-комунального господарства селищної ради до роботи в осінньо-зимовий період». Так, згідно рішення до 6 жовтня 2019 року необхідно завершити комплекс робіт по підготовці котелень та топкових об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, а до 15 жовтня 2019 року всі заклади соціальної сфери мають бути забезпечені необхідним запасом твердого палива.

Підприємством ТОВ «Теплоенерго» обслуговується 3 котельні в смт. Краснопілля, де проведено ревізію електричного та насосного обладнання, випробування тепломережі, ревізію запірної арматури, промивку котлів та їх гідравлічне випробування, проведено держповірку приладів обліку, манометрів. На сьогодні акти готовності підписані інспекцією Держенергонагляду.

В закладах освіти проведено ремонтні роботи в котельнях, очистку димових шляхів, здійснено повірку манометрів, заміри опору ізоляцій електрошляхів. Забезпеченість твердим паливом становить 60 %. Також проведено технічне обслуговування газового обладнання, котлів, димоходів, поточні ремонти систем опалення та електропостачання в закладах охорони здоров’я. Їх забезпеченість твердим паливом складає 69%. Забезпеченість твердим паливом закладів культури становить 88,2 %.

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою та надано матеріальну допомогу жителям громади.

Крім того, депутат селищної ради Іван Дейнека виступив з пропозицією звернутися до Кабінету Міністрів, Народного депутата України І. Васильєва щодо прийняття законодавчих актів про надання територіальним громадам першочергового права на придбання земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які підлягають продажу в зв’язку з припиненням дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Також по завершенню розгляду питань порядку денного депутати підтримали пропозицію селищного голови щодо підготовки листа звернення до Міністерства фінансів України з проханням не призупиняти проведення видатків за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку. Крім того, депутатами також підтримано направити звернення Народному депутату України Ігорю Васильєву щодо продовження зарахування акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до місцевого бюджету на 2020-2023 роки.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за роботу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь