A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПАМ’ЯТНИЙ ЗНАК ГЕРОЯМ АТО/ООС ВІДКРИЛИ НА КРАСНОПІЛЬЩИНИ

Дата: 18.10.2019 12:57
Кількість переглядів: 833

18 жовтня 2019 року відбулося відкриття пам’ятного знаку Героям АТО/ООС Краснопільщини.

П’ять років поспіль ми відчайдушно зі зброєю в руках відстоюємо нашу свободу, нашу незалежність, право жити на власній землі. Ця війна не оминула жодної української родини, вона принесла біль у кожну українську домівку. За цей час цвіт української нації, десятки наших земляків з усіх куточків нашої України, Краснопільщини пройшли жахливе пекло війни.

Тому, аби пам’ять про українських Героїв навічно зберігалася у наших серцях в українських містах, селищах і селах постають монументи загиблим, адже вони зупинили просування ворога в глиб нашої держави.

Багатьом із них нажаль не судилося повернутися живим, вони пішли, аби повернутися до нас втіленими у бронзі і граніті.

На урочистих заходах з нагоди відкриття пам’ятного знаку були присутні ветерани АТО/ ООС Краснопільщини та Сумщини, батьки загиблих земляків-героїв, заступник міністра Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Антон Колумбет, Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, депутат Сумської обласної ради Андрій Кисіль, голова районної ради Віталій Савоненко, т.в.о. голови райдержадміністрації Андрій Петров, представники ветеранського руху Сумської області та Краснопільщини, представники райвійськкомату, правоохоронних органів, прикордонної служби, громадськість.

- Потрібно робити все, щоб майбутнє покоління знало свою історію, пам'ятало про всі криваві події на нашій землі. Від захисників України зараз залежить багато чого. Я бажаю всім матерям, які виховали захисників нашої України, Краснопільщини та Сумщини величезного терпіння і мужності. Я бажаю всім краснопільчанам, які стоять на сторожі миру, здоров'я, злагоди в родині і благополуччя на нашій українській землі, - зазначив Юрій Яремчук.

Також керівники громади подякував всім, хто долучився до цієї благородної справи, за те, що пам'ятають і вшановують своїх героїв та вручив Грамоти і Подяки за участь і підтримку в облаштуванні та з нагоди відкриття пам’ятного знаку Героям АТО/ООС Краснопільщини.

Наша Краснопільщина зазнала біль втрати, наші герої - земляки не повернулися до рідних домівок, захищаючи цілісність нашої держави. На знак вшанування світлої пам’яті тих, хто загинув у боротьбі за незалежність і цілісність України була оголошена хвилина мовчання.

Право відкрити пам’ятний знак героям антитерористичної операції, операції об’єднаних сил Краснопільщини було надано учасникам антитерористичної операції Івану Корнієнку та Віталію Карпову.

Молитву та освячення знаку провів Владика Мефодій Єпископ Сумський і Охтирський.

Зазначимо, що відкриття знаку відбулося завдяки ініціативі громадської організації учасників антитерористичної операції та операції об`єднаних сил Краснопільщини, підтримки Краснопільської селищної ради та завдяки спільній праці і активності небайдужих громадян.

Бажаємо усім миру. Бо всі ми хочемо миру, щасливого життя, вчитися та працювати, ростити дітей, вибудовувати сильну і незалежну державу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь