A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Створив нове робоче місце – отримай компенсацію

Дата: 07.11.2019 13:05
Кількість переглядів: 537

Цього року кількість безробітних, працевлаштованих на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування становила 277 осіб (81 особа, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 196 осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності).

Послуга «Створив нове робоче місце – отримай компенсацію» стає все більш привабливою для роботодавців Сумщини.

Значно побільшало і бажаючих стати підприємцями. За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, кількість безробітних, які отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу, порівняно з минулим роком зросла майже втричі.

- Нові робочі місця – це лакмусовий папір відродження економіки, - говорить В. Підлісний. – Для роботодавців, які їх створюють, держава розробила низку пільг. Ми всіляко заохочуємо безробітних започаткувати власну справу. Бо ж усім відомо, що основою успіху будь-якої держави є малий та середній бізнес. Саме він є локомотивом відродження економіки, гарантією процвітання України.

Не втрачає актуальності на Сумщині також тимчасова зайнятість. За сприяння обласної служби зайнятості забезпечено тимчасову роботу 2,7 тис. громадян,  зокрема, 1,2 тис. осіб взяли участь у громадських роботах та 1,5 тис. – мали можливість докласти свої навички в інших сферах зайнятості тимчасового характеру.

Найбільш поширені види громадських робіт у Сумській області, як свідчить статистика, - благоустрій територій, інформування населення по субсидіях, очищення снігових заметів, турбота про соціально вразливі верстви населення (особливо цього потребують літні люди у віддалених селах), екологічний захист навколишнього середовища, постійний догляд місць поховань, роботи на об’єктах соціальної сфери, впорядкування придорожніх смуг тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь