A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У 2020 РОЦІ ПРОВІДНІ МЕДІАГРУПИ УКРАЇНИ ПЛАНУЮТЬ ЗАПРОВАДИТИ КОДУВАННЯ СУПУТНИКОВИХ ТЕЛЕПРОГРАМ

Дата: 15.11.2019 08:09
Кількість переглядів: 1164

За для цього у січні 2020 року медіагрупи планують передати права на супутникову ретрансляцію провайдерам програмної послуги ТОВ «Віжн ТВ» (VIASAT) та ТОВ «Екстра-ТВ» (XТRA TV)

Загалом планується закодувати сигнал близько 20 телеканалів: Інтер, Enter-фільм, Піксель, К1, К2, Мега, НТН, Zoom (Іnter Media Group); ICTV, СТБ, Новий канал, М1, М2, ОЦЕ (StarLightMedia); Україна, НЛО, Індиго, Донбас (Медіагрупа Україна); 1+1, 2+2, ТЕТ, ПлюсПлюс, Бігуді, УНІАН ТБ (1+1 Media).

За словами представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Лариси ЯКУБЕНКО, якщо телеглядач використовує ефірний цифровий прийом (DVB-T2) або переглядає телевізійні програми за допомогою провайдерів програмної послуги, які надають послуги кабельного (аналогового та цифрового) телебачення, в тому числі IPTV, - вищенаведені зміни його не стосуватимуться.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наголошує, що попри свої застереження щодо ймовірності послаблення рівня інформаційної безпеки України, українські медіагрупи все ж спільно вирішили запроваджувати європейську практику кодування супутникового сигналу і таким чином посилити захист своїх авторських прав на телевізійний продукт. Це, на їх думку, сприятиме боротьбі з піратством, а також розвитку ринку платного телебачення.

Задля цього у січні 2020 року медіагрупи планують передати права на супутникову ретрансляцію провайдерам програмної послуги ТОВ «Віжн ТВ» (VIASAT) та ТОВ «Екстра-ТВ» (XТRA TV). Відповідно, для перегляду супутникових програм чотирьох провідних медіагруп України необхідно буде вносити абонентську плату вказаним вище провайдерам програмної послуги.

Національна рада рекомендує глядачам програм супутникового мовлення заздалегідь врахувати зазначені обставини та звертатися за додатковою інформацією безпосередньо до провайдерів програмної послуги: ТОВ «Віжн ТВ» (VIASAT), ТОВ «Екстра-ТВ» (XТRA TV).

Представником Нацради надані методичні рекомендації фахівцям Сумського обласного контактного центру для проведення роз’яснювальної роботи з цього приводу у разі звернення жителів області: (0542) 66-33-77 (безкоштовно для жителів м.Суми та Сумського району), 0-800-301-501 (безкоштовно для жителів Сумської області). Також можна звернутися за електронною адресою:  kol_centr@sm.gov.ua 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь