A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО ПЛАН МІСЦЕВОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ НА 2020-2021 РОКИ

Дата: 21.11.2019 10:21
Кількість переглядів: 648

20 листопада 2019 року відбулася чергова тридцять дев’ята сесія Краснопільської селищної ради. Головував на засіданні селищний голова Юрій Яремчук. У ході засідання було розглянуто та прийнято 37 питань порядку денного, які попередньо були детально опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

По першому питанню «Про затвердження звіту про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Краснопільської селищної ради за 2018-2019 роки» з інформацією виступив селищний голова Юрій Яремчук. Так, за 2018 рік селищною радою були розроблені, пройшли регуляторну процедуру та прийняті рішення селищної ради про затвердження порядку залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населених пунктів, розташованих в межах Краснопільської селищної ради, рішення про встановлення на території громади на 2019 рік ставок і пільг із плати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставок єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, що працюють за спрощеною системою оподаткування та ставок та пільг зі сплати земельного податку.

В 2019 році, як і в попередньому, селищною радою проводилась системна робота щодо реалізації державної регуляторної політики в сфері господарської діяльності, зокрема, після проходження всіх необхідних, досить тривалих, регуляторних процедур, рішенням сесії селищної ради від 29.05.2019 № 619 прийняті «Правила благоустрою Краснопільської селищної ради». Також, відповідно до положень Податкового законодавства України селищною радою прийнято рішення від 26.06.2019 № 663 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати місцевих податків і зборів на 2020 рік».

Далі рішенням «Про внесення змін до рішення 2 сесії 7 скликання від 12.07.2017 «Про кількість і персональний склад виконавчого комітету селищної ради» до персонального складу членів виконавчого комітету було введено Бордюгова Миколу Володимировича – голову правління громадської організації «Учасників АТО та ООС Краснопільщини».

Також депутати заслухали та прийняли такі рішення: «Про затвердження плану діяльності з підготовки регуляторних актів на 2020 рік», «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської селищної ради на 2019 рік», «Про внесення змін до Програми соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2021 роки», «Про внесення змін та доповнень до Комплексної програми «Розвиток освіти у Краснопільській селищній раді» на 2018 – 2020 роки», «Про внесення змін до «Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Краснопільської селищної ради на 2019-2023 роки», «Про надання матеріальної допомоги на лікування» та ряд інших.

Зокрема, з метою стимулювання економічного зростання, підвищення рівня зайнятості і добробуту мешканців громади та на виконання угоди у рамках Ініціативи Європейського Союзу «Мери за Економічне Зростання», укладеної відповідно до рішення селищної ради від16.05.2018 №134 «Про приєднання до Ініціативи Європейського Союзу «Мери за Економічне Зростання» депутатами прийнято рішення про затвердження Плану місцевого економічного розвитку Краснопільської об’єднаної територіальної громади на 2020-20-21 роки, де зазначено основні показники діяльності селищної ради, визначено план дій та стратегічні цілі економічного розвитку Краснопільської громади тощо.

Крім того, було прийнято рішення «Про бюджет участі Краснопільської об’єднаної територіальної громади», що надасть шанс кожному мешканцю громади брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через написання проектів для створення комфортних умов проживання в селі чи селищі, пропонуючи ідеї, які будуть реалізовані місцевою владою наступного 2020 року та/або голосування за них.

Слід зазначити, що бюджет участі – це процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, направлений на включення жителів, які постійно проживають у межах Краснопільської ОТГ, до прийняття рішень щодо розподілу частини бюджету Краснопільської селищної ради, залучення їх до участі у бюджетному процесі та надання можливості для вільного доступу до інформації, а також забезпечення відкритості та прозорості діяльності селищної ради.

В свою чергу селищний голова Юрій Яремчук закликав жителів об’єднаної громади подавати свої проекти і голосувати за цікаві ідеї, а ті проекти, які найбільше підтримають мешканці, будуть реалізовані з бюджету селища.

Також депутати заслухали та прийняли рішення «Про внесення змін до рішення Краснопільської селищної ради від 21.12.2018 №390 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2019 рік», згідно якого виділяються кошти на проведення робіт по заміні вікон на енергозберігаючі в ФП с. Михайлівське, проведення капітального ремонту Самотоївської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, поточний ремонт кабінету медіатеки Краснопільської гімназії, співфінансування придбання шкільного автобуса. Крім того, спрямовуються кошти на заробітну плату з нарахуваннями територіальному центру соціального обслуговування Краснопільської селищної ради, на оплату праці педагогічним працівникам, на надання матеріальної допомоги та інші виплати відповідно до Програми соціального захисту населення Краснопільської ОТГ, а також на пільгове перевезення автомобільним транспортом загального користування та залізничним транспортом у приміському сполученні.

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою, укладання договорів оренди на земельні ділянки.

Підбиваючи підсумки сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував депутатам за плідну працю, активність при обговоренні питань та закликав всіх присутніх до активної роботи з підготовки до наступної сесії, де мають бути затверджені План соціально-економічного розвитку та бюджет об'єднаної територіальної громади на 2020 рік.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь