A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ АКТИВНО ЗАЛУЧАЄ ДОДАТКОВІ КОШТИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Дата: 22.11.2019 17:42
Кількість переглядів: 1150

З початку року селищною радою було підготовлено понад 40 конкурсних заявок на різноманітні гранти та проекти. Завдяки чому було залучено додаткових коштів близько 42 млн. грн., а саме:

•    Реконструкція Краснопільської школи І-ІІІ ст. – 24 млн. грн.
•    Придбання обладнання для навчальних класів – 1 млн. грн.
•    Облаштування початкових класів за програмою «Нова українська школа» - 400 тис. грн.
•    Придбання шкільного автобуса – 950 тис. грн.
•    Будівництво нової амбулаторії в смт. Угроїди – 8 млн. грн.
•    Придбання обладнання для запровадження телемедицини в закладах охорони здоров’я громади – 700 тис. грн.
•    Отриманий новий автомобіль Renault Duster – 498,6 тис. грн.
•    Проведено ремонт комунальних доріг в смт. Краснопілля – 4 млн. грн.
•    та багато інших, менш вартісних проектів.

В рамках проекту U-LEAD "Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг" залучено 100 тис. грн. на придбання обладнання для облаштування кімнати вчителя-логопеда в Краснопільському інклюзивно-ресурсному центрі.

Навчальні заклади громади активно долучаються до участі в різних грантах та конкурсах. Зокрема, проект зі сталого розвитку для старшокласників "Make Your Future Self" (Збудуй своє майбутнє), проект «Школа 3.0.» Центру інноваційної освіти, Проект «Молодіжний розвиток» співпраця з Корпусом миру США, конкурс проектів для розвитку талантів дітей сільської місцевості та інші.

Крім того, Краснопільську селищну раду відібрано до списку громад, де буде реалізовано проект будівництва мультифункціональних майданчиків для ігрових видів спорту. Слід зазначити, що даний проект було погоджено обласною комісією з питань використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво мультифункціональних майданчиків.

Селищною радою був розроблений  «План місцевого економічного розвитку»,  що є невід’ємною умовою подальшої співпраці з Європейським Союзом та представлення території громади активним донорам на інвесторам у регіоні та за його межами. У  вересні 2019 року «План місцевого економічного розвитку» був затверджений Європейською комісією з відзнакою «Відмінно».

У травні 2019 року експерти Європейської Комісії європейської ініціативи "Угода мерів" м. Брюсель (Бельгія) погодили «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Краснопільської об’єднаної територіальної громади на 2018-2030 роки». Відповідно до даного Плану, за рахунок впровадження енергоефективних заходів, на території Краснопільської ОТГ до 2030 року планується зменшити викиди СО2 на 18 917,9 т/рік, споживання енергоресурсів на 47 895,3 МВт-год/рік. Усього запропоновано 26 заходів та інвестиційних проектів з енергоефективності загальною вартістю 189,2 млн. грн.

З державного бюджету залучено кошти в сумі 4000.0 тис. грн. на придбання службового автотранспорту, а саме 8 автомобілів, медичним працівникам КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги.

Також, на сьогоднішній день 12 проектних заявок економічного, соціального та культурно-мистецького спрямування знаходяться на розгляді у різних міжнародних грантових фондів та організацій.

–  Залучення додаткових коштів для розвитку громади є вимогою часу. Ми і надалі будемо спрямовувати максимум зусиль на залучення додаткових інвестицій, як з державного та обласного бюджетів, так і з різного роду міжнародних організацій та грантів, з метою покращення інфраструктури, роботи закладів соціальної сфери тощо, – зазначив Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь