A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЛІ ПРОЙШЛИ ЖАЛОБНІ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 23.11.2019 12:00
Кількість переглядів: 619

Тема історичної пам’яті із кривавими сторінками надзвичайно болюча для усіх нас. ХХ століття стало для українців важким випробуванням. Український народ тричі переживав роки голодоморів, які забрали життя мільйонів.

Результатом Голодоморів стали не лише мільйони вбитих та опустілі українські домівки, але й спустошені душі тих, хто пережив роки геноциду.

Про це складно говорити, це страшно слухати. Але, знаючи правду про наше минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше зрозуміємо нинішні проблеми і запам’ятаємо уроки історії, які не повинні повторитися знову.

23 листопада з нагоди вшанування пам’яті жертв Голодомору відбувся тематичний захід «Трагедія, яку важко збагнути». Захід розпочався піснею «Запали свічку» та тематичною композицією підготовленою аматорами Палацу культури, яка передала події, атмосферу та емоції тих трагічних сторінок історії в житті України.

Вшанувати пам'ять мільйонів співвітчизників, які стали жертвами тяжкої трагедії в історії українського народу, прийшли Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук, заступник голови районної ради Іван Гавенко, керівник апарату райдержадміністрації Олена Завгородня, працівники трудових колективів селища, громадськість.

– Голодомор був не випадковим явищем, це була реакція комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави, національної ідентичності та культурно-духовне піднесення часів Української революції 1917-1921 років, – звертаючись до присутніх зазначив Юрій Яремчук.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять невинно убієнних українців. А далі відбулося покладання квітів та колосків до пам'ятного знаку жертвам Голодомору, де поминальний молебень по загиблих провів благочинний Краснопільського Благочиння Української Православної Церкви отець Іван Малюк.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь