A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ ТА ПРОГРАМУ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ НА 2020 РІК

Дата: 20.12.2019 20:02
Кількість переглядів: 972

20 грудня 2019 року під головуванням селищного голови Юрія Яремчука відбулася сорок перша сесія Краснопільської селищної ради. На порядку денному сесії було розглянуто 50 питань.

Основними питаннями чергового засідання були питання прийняття селищного бюджету та затвердження Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської ОТГ на 2020 рік та прогнозні показники на 2021-2022 роки.

Стосовно бюджету 2020 року виступила начальник відділу фінансів Лариса Василенко. Вона зазначила, що прогнозні надходження доходів загального фонду (власний фінансовий ресурс) бюджету об’єднаної територіальної громади на 2020 рік визначені у сумі 81 497,1 тис. гривень. Головними бюджетоутворюючими джерелами наповнення бюджету селищної об’єднаної територіальної громади є: податок та збір на доходи фізичних осіб, плата за землю, єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників та єдиний податок. Головний селищний кошторис забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ громади в повному обсязі, ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносії та комунальні послуги, а також видатки, спрямовані на розвиток ОТГ.

З інформацією про основні положення Програми соціально-економічного розвитку виступив начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Віталій Расторгуєв.

В свою чергу, Юрій Яремчук озвучив більш конкретні завдання та заходи передбачені Програмою. Зокрема, буде продовжена реалізація державної концепції Нової української школи, а саме продовження реконструкції Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів – реалізація третьої черги проекту реконструкції опорного закладу. Мова йде саме про облаштування спортивного містечка, дитячої зони та прилеглої території. Також передбачаються заходи по заміні вікон в Самотоївській ЗОШ І-ІІІ ступенів, будівництво майданчика зі штучним покриттям в Осоївському НВК та мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту в Краснопільській гімназії, триватимуть заходи по створенню нового освітнього простору в закладах освіти громади, оновлення їх матеріально-технічної бази, придбання меблів тощо. В галузі культури заплановано проведення ремонтних робіт по облаштуванню вільного соціокультурного, інформаційного простору в читальному залі КЗ «Краснопільський палац культури», придбання світлової та музичної апаратури в базові заклади культури громади і їх ремонт. В сфері охорони здоров’я важливим залишається питання введення в експлуатацію амбулаторії в селищі Угроїди, придбання обладнання для запровадження телемедицини, придбання ліків, проведення ремонтів в медичних заклад, зокрема в АЗПСМ с. Самотоївка, ФП в селі Глибне та АЗПСМ в селі Осоївка. В сфері житлово-комунального господарства передбачаються заходи по ремонту водогонів в населених пунктах громади, реконструкція та ремонт вуличного освітлення і заміна ламп, встановлення дитячих майданчиків, заходи з благоустрою тощо. Окремим пунктом визначені завдання по ремонту та реконструкції доріг.

– Головне наше завдання - це покращення надання послуг в усіх сферах нашої об'єднаної територіальної громади. Нам потрібно об'єднувати зусилля з нашими партнерами, інвесторами, з обласною владою, народними депутатами задля вирішення нагальних проблем та завдань Краснопільської громади, – зазначив Юрій Яремчук.

Також в ході роботи сесії внесено зміни до діючих програм та прийнято нові селищні програми: внесено зміни до Програми соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2021 роки, до Програми розвитку фізичної культури і спорту Краснопільської селищної ради на 2019-2021 роки та до Комплексної програми «Розвиток освіти у Краснопільській селищній раді» на 2018-2020 роки, затверджено Програму оздоровлення та відпочинку дітей Краснопільської селищної ради на 2020 рік, цільову програму «Безпечне та якісне харчування в комунальних закладах Краснопільської селищної ради на 2020 рік та затверджено програму підвищення ефективності роботи комунальних підприємств Краснопільської селищної ради на 2020- 2021 роки.

На засіданні сесії депутати прийняли рішення про фінансування пільг особам з інвалідністю по зору, встановлення доплат та допомоги у 2020 році», затвердили план роботи постійних комісій селищної ради на 2020 рік, заслухали звіти виконуючих обов’язки старост Осоївського, Хмелівського, Самотоївського, Чернеччинського та Угроїдського старостинських округів про проведену роботу за 2019 рік.

Крім того, заслухано звіти про роботу комунальної установи «Інклюзивно – ресурсний центр» Краснопільської селищної ради у 2019 році, про хід виконання програми забезпечення населення Краснопільської селищної ради об’єднаної територіальної громади якісною питною водою на 2018-2020 роки та про хід виконання селищної програми «Освітлення населених пунктів Краснопільської селищної ради» на 2016-2020 роки».

При розгляді блоку земельних питань прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу на лікування та матеріальну допомогу громадянам, які уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України.

По закінченню роботи сесії керівник громади подякував депутатам, виконавчому комітету, керівникам підприємств, платникам податків за плідну працю спрямовану на розвиток Краснопільської громади.

Також Юрій Яремчук привітав всіх з наступаючими святами та побажав у Новому році кожній родині добра, миру і достатку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь