A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

СПОРТИВНА ГОРДІСТЬ КРАСНОПІЛЬЩИНИ 2019

Дата: 21.12.2019 11:53
Кількість переглядів: 2693

Краса і велич, боротьба і сила духу, вирій почуттів, усе це чудовий і багатий світ спорту. Саме у великий спортивний світ увійшли багато видатних спортсменів та тренерів нашої землі. І нам є чим пишатися, бо наші спортсмени одні із найкращих.

Сьогодні відомі імена наших спортсменів – рясніють на шпальтах газет, які подають приклад великої сили волі, мужності, натхнення, поваги до спорту, свого народу.

20 грудня 2019 року в святковій атмосфері відбулося підбиття підсумків спортивного життя Краснопільщини 2019 року. Адже немає більшого щастя насолоди пишатися тим, що саме спортивні досягнення спортсменів громади і їхня наполеглива праця поповнює скарбницю здобутків нашого краю і нашої України.

Ми пишаємося результатами та досягненнями наших спортсменів, які вселяють почуття гордості за Краснопільську громаду. Пишаємось здобутками в непростому виді спорту пауерліфтингу, який очолює Максим Горбач. В цьому році був проведений чемпіонат області з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу, проведений Кубок Сумської області зі Стронгмену, в рамках культурно-спортивного свята «Краща спортивна громада Сумщини».

Ми завжди славимося і шаховими досягненнями. В Краснопільській дитячо-юнацькій спортивній школі працює відділення «шахи», де працюють тренери –Бесараб Олександр Іванович і Бесараб Сергій Олександрович.

Особливою гордістю нашого краю є відділення «лижні гонки» Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи. Незмінним тренером якого є Заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури України. – Байда Світлана Іванівна. Днями наші юні спортсмени брали участь в Чемпіонаті України серед школярів та вибороли І місце, спортивна база Тисовець Львівська область.

Легка атлетика в нашій громаді активно розвивається на базі Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи, де не змінним тренером є справжній фанат своєї справи – Юрій Ноженко.

Також гордістю нашої громади є легкоатлетичний клуб любителів бігу «Явір». Очолює його - Сергій Чеперис . В цьому році ми зустрічали любителів бігу на 20-тому традиційному чемпіонаті Сумської області з напівмарафону пам’яті майстра спорту, видатного нашого земляка, легкоатлета Миколи Литвиненка.

Прославляють свій край і вихованці клубу “Спортсмени”, яких тренують Олександр Бриндін та Руслан Лемешенко. Всього, як рік створене відділення з вільної боротьби, а ми вже маємо нагоду у своїй громаді проводити відкритий чемпіонат Сумської області з вільної боротьби участь в яких взяли близько 50 спортсменів з Сумської області. І наші серед кращих.

Щороку наші юні спортсмени-школярі представляють Краснопільщину в різновидових змаганнях. Хочеться відмітити вчителів фізичної культури громади, ветеранів фізкультурної праці, які є першими наставниками наших спортсменів, дають поштовх у великий спорт, це Турчак Віктор Андрійович та Голота Олександр Васильович.

Багаторічні славні традиції Краснопільщини несе величний вид спорту – футбол. Коли говоримо про футбол на Краснопільщині – то звичайно ми віншуємо команду « Явір». А ще головне те, що з кожним днем поповнюються скарбничка юних футболістів, гравцями яких є як хлопці так і дівчата, Дитячо-юнацької спортивної школи.

А головне команда Краснопільської ОТГ стала чемпіоном з футзалу Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд ОТГ, які проводить ГО «Всеукраїнське фізкультурно спортивне товариство «Колос». Адже у вересні місяці у Ворохті фінішували всеукраїнські фінальні змагання серед об’єднаних територіальних громад. За нагороди змагалися збірні сільських, селищних ОТГ з 21-єї області. Протягом трьох днів спортсмени виборювали командну першість з 6 видів спорту на звання кращої спортивної ОТГ 2019 року. Найкраща спортивна громада України - стала команда Краснопільської ОТГ.

Ну що ж, можна з упевненістю сказати – Краснопільщина спортивний край.

З головної сцени громади спортсменів, учасників урочистостей привітав Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук.

- Сьогодні вітання приймають люди, які присвятили своє життя спорту, люди, які захоплюють своєю майстерністю, силою волі, ентузіазмом, наполегливістю та прагненням до перемоги. Шановні спортсмени, висловлюю вам щиру вдячність за наполегливість та відданість обраній справі. Зичу міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень. А наше завдання, як влади створити найкращі умови для продовження славних спортивних традицій Краснопільщини, - зазначив керівник громади.

Під щирі овації селищний голова вручив нагороди кращим спортсменам та їх наставникам у різних номінаціях, де також Подяками були відзначені представники агропідприємств, спонсори за вагомий внесок у розвиток спортивного життя Краснопільської територіальної громади.

До привітального слова також були запрошені начальник відділу молоді та спорту Сумської облдержадміністрації Євген Походня та голова федерації футболу Сумської області Андрій Прохорович, які привітали учасників заходу та виконали почесну місію нагородження футбольної команди «Явір» за зайняте 3 місце в розіграші чемпіонату Сумської області серед команд першої ліги.

- Маємо надію, що у наступному році явірці не менш достойно представлять Краснопільщину на подальшому чемпіонаті області. Розвиток спорту на Краснопільщині – один із пріоритетних напрямків нашої роботи. Тим більше, що потенціал і можливості для цього є, - наголосив Юрій Яремчук.

Далі свої музичні вітання присутнім дарували аматори сцени Краснопільського Палацу культури.

Україна завжди славилась своїми спортивними талантами, має їх і Краснопільська громада, і ми пишаємося вашими, шановні земляки, досягненнями. Ви з честю продовжуєте традиції з виховання фізично-загартованого та здорового молодого покоління.

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь