A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Громадські роботи: зайнятість для безробітних, користь для громади

Дата: 20.01.2020 15:12
Кількість переглядів: 882

Вирішуючи проблеми жителів Краснопільської об’єднаної територіальної громади, Краснопільська районна філія Сумського обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування. Одним із напрямків співпраці є організація громадських робіт як дієвого інструменту реалізації політики зайнятості населення, що може зняти соціальну напругу на ринку праці, сприяти соціально-економічному розвитку, а також забезпечити трудову адаптацію безробітних і водночас бути для них джерелом доходу в скрутній ситуації.

Служба зайнятості активно співпрацює з місцевими органами влади щодо організації громадських робіт. Адже саме за рахунок тимчасової зайнятості можна оперативно задовольнити потреби роботодавців у робочій силі та виконати певні види робіт.

 Під час робочої наради за участі селищного голови Юрія Яремчука, в.о. старост старостинських округів громади директор Краснопільської районної філії Сумського обласного центру зайнятості Галина Акименко пояснила, фінансування громадських робіт відбувається на паритетних засадах за кошти місцевих бюджетів та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.   

Оплата праці здійснюється за фактично виконану роботу в розмірі, що не може бути меншим, ніж мінімальна заробітна плата, та відповідно до положень угоди. Безробітним, які беруть  участь у виконанні громадських робіт  продовжується виплата допомоги по безробіттю у розмірах і в строки, встановлені законодавством. Важливо також те, що люди, котрі тимчасово залучені до громадських робіт, окрім допомоги по безробіттю, отримують додаткову фінансову підтримку і мають шанс закріпитися на постійному місці роботи.

Завдяки громадським роботам вдається розв'язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади.

- Враховуючи, що користь від організації оплачуваних робіт для суспільства очевидна, ми й надалі розвиватимемо співпрацю в цьому напрямку із службою зайнятості,- зазначив Юрій Яремчук.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь