A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРЕДСТАВНИКІВ МІКРО- ТА МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА ГРОМАДИ ЗАПРОШУЮТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ДЕРЖАВНІЙ ПРОГРАМІ «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9%»

Дата: 06.02.2020 10:25
Кількість переглядів: 621

В Україні запрацювала Програма «Доступні кредити 5-7-9%», яка запроваджена за ініціативи Президента України та Кабінету Міністрів України з метою підтримки інвестиційних проєктів мікро- та малих підприємств. Станом на 5 лютого українські підприємці вже подали 17 тис. заявок на отримання кредитів за Програмою

На підтримку держави через програму «5-7-9%» може розраховувати кожен українець, який тільки планує відкрити власну справу, або вже має власний бізнес, що зараз приносить не більше 50 мільйонів гривень виручки на рік, і хоче його масштабувати.

Кредит видаватимуть кандидату на діяльність, що має належати до дозволеного переліку видів економічної діяльності, а обсяг кредиту становитиме до 1,5 млн гривень строком на п'ять років:

5% річних – якщо виручка до 25 млн гривень і створюють мінімум 2 робочих місця;

7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн гривень, який не створює нових робочих місць (але за кожного нового працівника ставку знизять на 0,5%);

9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн гривень.

Для участі у Програмі потрібно мати бізнес-план, позитивну фінансово-кредитну репутацію та платіжну дисципліну. Стартапи зможуть брати участь лише від початку своєї діяльності, а чинний бізнес – лише той, що працює мінімум 12 місяців. Сам учасник інвестує 20% власних коштів від усіх витрат.

Впровадження Програми за дорученням Уряду буде здійснювати Фонд розвитку підприємництва через банки-партнери, які володіють технологіями та активно кредитують цільову групу програми – мікро- та малі підприємства.

Нині до програми долучились державні банки – ПриватБанк, Укргазбанк, Ощадбанк та УкрЕксімБанк. Зазначені банки розпочали прийом заявок на одержання кредитів від підприємців та надання консультацій за посиланнями: https://ukrgasbank.com/small_bussiness/credit/5_7_9_cred/, https://privatbank.ua/business/5-7-9, https://www.oschadbank.ua/ua/579.

Детальніше про Програму – на сайті https://5-7-9.gov.ua  

Відеоролик дивіться за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Ae-QtQ50ATE

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь