A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ У 2019 РОЦІ

Дата: 10.02.2020 16:07
Кількість переглядів: 1031

Всім здобуткам минулого року слід завдячувати, перш за все, праці та наполегливості працівникам, депутатам селищної ради, комунальним службам, платникам податків до селищного бюджету, підприємцям, громадським організаціям та активним громадянам, яким не байдужа доля нашої громади.

ІНВЕСТИЦІЙНА ТА ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

- До бюджету Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади за 2019 рік надійшло 152 968,3 тис. гривень, з них: до загального фонду – 144 079,5 тис. гривень (100,4 відсотка до затверджених обсягів на рік), спеціального фонду – 8 888,8 тис. гривень (114,8 відсотка).

- Підготовлено та подано 46 конкурсних заявок на різноманітні гранти та міжнародні проекти (завдяки чому було залучено додаткових коштів близько 40 млн. грн.):
• Реконструкція Краснопільської школи І-ІІІ ст. – 24 млн. грн.
• Придбання обладнання для навчальних класів – 1 млн. грн.
• Облаштування початкових класів за програмою «Нова українська школа» - 400 тис. грн.
• Придбання шкільного автобуса – 950 тис. грн.
• Будівництво нової амбулаторії в смт. Угроїди – 8 млн. грн.
• Придбання обладнання для запровадження телемедицини в закладах охорони здоров’я громади – 700 тис. грн.
• Отриманий новий автомобіль Renault Duster – 498,6 тис. грн.
• Виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію очисних споруд в смт. Краснопілля – 350 тис. грн.
• Проведено ремонт комунальних доріг в смт. Краснопілля – 4 млн. грн.

- Отримано комп’ютерну техніку по проекту Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення України».

- Реалізовано проект U-LEAD "Громада для людини: підвищення компетентності громад для розвитку соціальних послуг" залучено 100 тис. грн.

- В рамках Ініціативи "Мери за економічне зростання" у  вересні 2019 року «План місцевого економічного розвитку» був затверджений Європейською комісією з відзнакою «Відмінно».

- Придбано 5 спеціалізованих автомобілі для сімейних лікарів громади  Haval 2.

- Реалізовано 4 проекти за кошти державної субвенції на формування інфраструктури ОТГ на загальну суму 4,4 млн. грн.

РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ЖКГ

- Відновлено 4,8 км вуличного освітлення (смт Краснопілля, смт Угроїди, с. Чернеччина, с. Осоївка, с. Самотоївка), встановлено 95 енергозберігаючих світильників, використано 453,8 тис. грн.

- В 2019 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах проведено поточний середній ремонт 6,2 тис. м2 доріг комунальної власності по вулиці Лєрмонтова, провулках Лікарняний та Комунальний в смт Краснопілля на суму 3,8 млн. грн.

- Проведено ремонт 1,425 м водопровідних мереж в смт Краснопілля по вул. Слобожанська, смт Угроїди по вул. Мачулівка, с. Чернеччина по вул. Паркова. Проведено заміну насосного обладнання на водозаборі та КНС в смт Краснопілля, артсвердловинах с. Мозкове, с. Осоївка, с. Наумівка, смт. Угроїди. Проведено ремонт артезіанської свердловини та встановлено насосну станцію в с. Хмелівка.

- Проведено дезінфекцію та очищення 294 колодязів, ремонт надбудов 4 та благоустрій 14 колодязів, використано 36,3 тис. грн.

- 29.05.2019 року на засіданні сесії селищної ради були прийняті Правила благоустрою Краснопільської с/р.

- З метою формування сприятливого для життєдіяльності людини середовища, захисту довкілля, покращення санітарного стану, збереження об'єктів та елементів благоустрою, зелених насаджень, та для забезпечення ефективного контролю за дотриманням Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою території на території громади, виявлення порушень і притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання та громадян в селищі розпочав роботу з інспектор з благоустрою.

- Експерти Європейської Комісії європейської ініціативи "Угода мерів" м. Брюсель (Бельгія) погодили «План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Краснопільської об’єднаної територіальної громади на 2018-2030 роки».

- Встановлено дитячі майданчики в с. Самотоївка, с. Чернеччина, с. Осоївка та парку «Дружба» в смт Краснопілля.

- Відновлено тротуарну доріжку по вул. Сумська в смт Краснопілля.

ОСВІТА

- На стадії завершення реалізація ІІ черги проекту «Реконструкція Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради (внутрішні роботи)»: завершено ремонт системи опалення, водопостачання, каналізації, освітлення, вентиляції, облаштування санвузлів, класних кімнат, коридорів, спортивної зали, закуплено меблі для кабінетів, мультимедійне, комп’ютерне обладнання, навчальні матеріали, обладнання для харчоблоку закладу тощо.

- Завершено капітальний ремонт (заміна вікон та дверей) в Осоївському НВК.

- Проведено заміну вікон у Краснопільській гімназії та Центрі дитячої та юнацької творчості.

- Облаштовано інтегрований кабінет природничих наук в Чернеччинському НВК (меблі, мультимедійне обладнання, дидактичні матеріали).

- Облаштовано класи природничо-математичних дисциплін у Краснопільській гімназії, Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Осоївському НВК (придбано меблі, мультимедійне та навчальне обладнання, цифрові вимірювальні комплекси).

- Побудовано футбольне поле із штучним покриттям на території Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

- Розпочато будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту на базі Краснопільської гімназії.

- Облаштовано кабінет вчителя-логопеда для здійснення занять та логопедичного масажу, розпочато роботи з облаштування кабінету фізичної реабілітації дітей з особливими освітніми потребами на базі Інклюзивно-ресурсного центру.

- Облаштовано комп’ютерний клас для гуртка комп’ютерних технологій в Центрі дитячої та юнацької творчості (веб-дизайн, веб-графіка, програмування): проведено ремонт приміщення, закуплено меблі, мультимедійне обладнання, комп’ютерну техніку.

- В Самотоївській ЗОШ І-ІІІ ступенів облаштовано сучасну актову залу (зроблено косметичний ремонт приміщення, придбано нові меблі, жалюзі тощо).

- На території Чернеччинського НВК встановлено дитячий ігровий майданчик для дошкільної групи закладу.

- Для десяти перших класів в 2019-2020 н.р. створено новий освітній простір (ремонт класних кімнат, закупівля меблів та обладнання).

- Реалізовано перший етап ремонту котельні Самотоївського ЗДО.

- Проведено заміну системи освітлення в Осоївському НВК, Хмелівському ЗДО, частково в Самотоївській ЗОШ.

- Придбано: мультимедійне обладнання для класу хімії Самотоївської ЗОШ І-ІІІ ступенів; дитячі ліжка для Краснопільського ЗДО №1 «Малятко»; комп’ютерне, мультимедійне обладнанням та оргтехніку для закладів дошкільної освіти у 2019 році; спортивні тренажери, комп’ютерний клас, мультимедійні комплекси для п’яти навчальних кабінетів для Осоївського НВК; шкільний автобус для опорного закладу освіти; персональні комп’ютери у кількості 25 штук для Краснопільської та Угроїдської ЗОШ І-ІІІ.

- У 4 освітніх закладах Краснопільської ОТГ завершені роботи по облаштуванню структурованої комп’ютерної мережі, а саме в Самотоївській, Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Краснопільській гімназії та в Осоївському НВК.

КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

- Проведено поточні ремонти в Самотоївському СБК, Угроїдському СБК, Лозівському дозвіллєвому об’єкті, Осоївському СБК, Хмелівському СБК, КЗ « Краснопільська публічна бібліотека», КЗ «Краснопільська дитяча музична школа», проведений ремонт адмінбудівлі в с.Мозгове для роботи дозвіллєвого об’єкту.

- Поповнено матеріально технічну базу закладів культури: придбано цифрове піаніно для Краснопільської дитячої музичної школи, сценічні костюми для хореографічного колективу «Березіль» Чернеччинського с/к, комп’ютерну техніку (ноутбук, МФО, комп’ютер), мікрофони для Хмелівського СБК, Осоївського СБК, Краснопільського палацу культури.

- Кращі колективи і виконавці Краснопільської ОТГ взяли участь у 23 обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах і фестивалях: XIV всеукраїнському конкурсі-фестивалі сучасного музичного мистецтва «Харківські зорі Зима 2019», Х обласному конкурсі народної хореографії «Поліські візерунки», всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Зірковий шанс», міжнародному етно-фестивалі «Традиції без кордонів», міжнародному арт-фестивалі «Euro Media Start Group» м. Париж (Франція), міжнародному різдвяний фестиваль-конкурс мистецтв «Стежками Гоголя» (м. Полтава) та багато інших заходах, де ставали лауреатами та дипломантами.

- На належному рівні проведено низку соціокультурних і мистецьких заходів фестивалів: «Пісенний віночок Краснопільщини», «Молоді таланти Краснопільщини», обласний фестиваль духової музики «Чарівна мідь оркестрів», фестиваль сімейного дозвілля «Fisn-фест», День Краснопільської громади та інші.

- Проведено ремонт та облаштовано спортивним обладнанням тренажерний зал Краснопільської дитячо-юнацької спортивної школи.

- Краснопільська ОТГ виборола перше місце в змаганнях з мiнi-футболу серед збірних команд ОТГ Сумщини.

- У липня 2019 року Краснопільська ОТГ приймала учасників та гостей Відкритого Кубку Сумської області зі СТРОНГМЕНУ.

- Краснопільська ОТГ приймала змагання з відкритого чемпіонату Сумської області з вільної боротьби серед хлопців і дівчат 2007-2011 року народження.

- У грудні місяці у Краснопіллі відбувся відкритий чемпіонат області з класичного жиму штанги лежачи серед всіх вікових груп.

- Команда Краснопільської ОТГ виборола звання найкращої спортивної громади України на всеукраїнських фінальних змаганнях серед 21 сільських та селищних об’єднаних територіальних громад. Наша команда переможець змагань з міні-футболу, друге місце здобуто в змаганнях з настільного тенісу, четверте місце - з гирьового спорту та шашків, п’яте місце - шахи.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

- Розпочато будівництво новітньої амбулаторії в смт Угроїди.

- У рамках державної програми "Доступна медицина" отримано новий автомобіль Renault Duster для Угроїдської амбулаторії.

- Проведено ремонт маніпуляційного кабінету і фіз. кабінету в Самотоївській АЗПСМ.

- Розпочато ремонтні роботи кабінетів сімейних лікарів в Краснопільській СЛА.

- Придбано електрокардіограф для СЛА смт Краснопілля.

- Придбано 5 автомобілів марки Haval H2 медичним працівникам КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги: для Краснопільської АЗПСМ та Краснопільської СЛА, Самотоївській, Осоївській та Чернеччинській АЗПСМ.

- Здійснено ремонт покрівлі в ФП с. Глибне.

- Замінено вікна у ФП с. Михайлівське на енергозберігаючі.

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ

- Краснопільська селищна рада отримала 12 одиниць оргтехніки – персональні комп’ютери, ноутбуки, багатофункціональні пристрої для працівники відділу соціального захисту населення Краснопільської селищної ради в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», що реалізується за сприяння Світового банку.

- З метою надання соціальної підтримки жителям громади за рахунок коштів місцевого бюджету, відповідно до Програми соціального захисту населення Краснопільської селищної ради на 2018-2021 роки забезпечується надання соціальної підтримки учасникам АТО та членам їх сімей, а саме: 31 сім’ю забезпечено твердим паливом на суму 24,8 тис. грн., дві родини загиблих учасників АТО отримують щомісячну матеріальну допомогу, за звітний період сума допомоги складає 12,0 тис. грн.

- Для забезпечення реалізації права пільгових категорій  громадян на пільговий проїзд у тому числі учасників АТО з місцевого бюджету на пільгове перевезення автомобільним та залізничним транспортом до обласного та районного бюджетів перераховано 559,3 тис. грн.

- З метою популяризації військової служби в Україні надається допомога особам, які вперше підписали контракт на військову службу в Збройних силах України, за звітний період допомогу отримали 11 осіб на суму 55,0 тис. грн.

- Забезпечується фінансування компенсаційних виплат фізичним особам за надання соціальних послуг інвалідам та особам, які потребують постійного стороннього догляду за звітний період профінансовано 217,9 тис. грн.

- Надається матеріальна допомога на лікування тяжкохворим громадянам та сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах за звітний період допомога надана 77 особам на суму 248,4 тис. грн.

- Допомогу на поховання жителів громади, які на момент смерті не досягли пенсійного віку та не працювали отримали 19 осіб на суму 19,0 тис. грн.

- Надаються пільги особам з інвалідністю зору І, ІІ групи на житлово-комунальні послуги, пільговим категоріям проводиться відшкодування вартості послуг зв’язку, виділяються кошти на санаторно-курортне лікування ветеранів війни та членів їх сімей, відшкодування проїзду один раз на рік громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи І-ІІ категорії, виплату довічної стипендії особам, яким виповнилося 100 і більше років. Для забезпечення надання зазначених пільг сума виділених коштів з місцевого бюджету за 2019 рік становить близько 86,0 тис. грн.

Юрій Яремчук: «Перелік проведення спільних справ можна ще продовжувати, та хотілося б зупинитися на найважливішому. У 2019 році нам вдалося реалізувати багато запланованого, а те, що через об’єктивні причини зробити не змогли, обов’язково будемо намагатися втілити в життя в майбутньому.
Всі проблеми та недоліки нам відомі і ми їх подолаємо разом. Я щиро вірю, що всі ви хочете бачити нашу громаду кращою. Такою її можемо зробити лише ми з вами. Сподіваюсь на подальшу співпрацю і взаєморозуміння з кожним жителем, активність і свідомість громадян.
Успіхів, миру усім нам та злагоди!»

Фото без опису,

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь