A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ РОБИТЬ ПЕРШИЙ КРОК ПО ПЕРЕДАЧІ ЛІКАРНІ ВТОРИННОГО РІВНЯ КНП «КРАСНОПІЛЬСЬКА ЦРЛ» ІЗ СПІЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ ГРОМАД РАЙОНУ У ВЛАСНІСТЬ ГРОМАДИ

Дата: 13.02.2020 19:25
Кількість переглядів: 1402

Так, під час засідання сорок другої сесії Краснопільської селищної ради одним із важливих питань, що розглядалися під час засідання було рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Краснопільського району КНП «Краснопільська ЦРЛ» та майна у комунальну власність Краснопільської селищної ради».

- На сьогоднішній день реформи, що запроваджуються в сфері охорони здоров’я на рівні держави, фактично залишають сам на сам громади із проблемами щодо забезпечення утримання медичних закладів вторинного рівня, які розташовані на їхній території. Тому, це не просте для нас рішення, і ми вимушені піти на цей крок, але, перш за все, цього потребують мешканці нашої громади. Не зважаючи на досить складну ситуацію в сфері охорони здоров’я, реформування вторинної ланки медичної допомоги нам потрібно думати не лише про збереження цього закладу, а й про його розвиток, оновлення обладнання, створення комфортних умов як для пацієнтів, так і лікарів. Подбавши про вирішення питань медичної галузі, ми подбаємо про збереження здоров’я жителів громади, – зазначив Юрій Яремчук.

Слід зазначити, що Краснопільською селищною радою ініційовано та опрацьовується питання фінансування робіт по відновленню роботи мікробіологічної лабораторії на базі Краснопільської лікарні. Адже з 1 січня 2020 року рішенням "Сумського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України" припинено роботу Краснопільського лабораторного відділення, що призвело до унеможливлення профілактичних медичних оглядів певних професійних категорій, як мешканців Краснопільської ОТГ так і жителів району. Станом на сьогодні жителі громади за даною послугою змушені звертатися до подібних установ в м. Суми. Робота лабораторії буде відновлено після проведення ремонтних робіт та отримання відповідних дозволів.

Саме тому, рішенням цієї сесії «Про внесення змін до рішення  Краснопільської селищної ради від 20.12.2019 № 862 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (18517000000)» було виділено кошти для передачі іншої субвенції районному бюджету Краснопільського району на придбання обладнання для діагностичних обстежень та будівельних матеріалів для поточного ремонту приміщення бактеріологічної лабораторії КНП «Краснопільська центральна районна лікарня». Також змінами до бюджету передбачається передача іншої субвенції районному бюджету на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет (150,0 тис. гривень) та виділення коштів на фінансову підтримку КНП «Краснопільський ЦПМСД» (515,0 тис. грн.) - придбання медикаментів та предметів реабілітації хворих тощо.

- Громада визначила створення єдиного медичного простору по наданню медичної допомоги первинного і вторинного рівнів, як один із пріоритетів розвитку медичної галузі в цілому, - зазначає Юрій Яремчук. - Бо коли лікарні поруч немає, їхати в інше місто досить незручно. Тому ми будемо боротися за те, щоб вона функціонувала та отримувала нове обладнання. Будемо працювати, щоб тут була сучасна діагностика і швидке обслуговування. Чим більше в лікарні буде обслуговуватись людей, тим більше заклад отримає коштів на своє утримання від НСЗУ.

Слід зазначити, що передача КНП «Краснопільська центральна районна лікарня» на баланс Краснопільської ОТГ буде другим прецедентом в Сумській області, де лікарню вторинного рівня передали на утримання об’єднаної громади. Першою такою громадою стала Тростянецька ОТГ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь