A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ОТГ ВСТАНОВЛЕНО 5 КОНТЕЙНЕРІВ ДЛЯ ВІДПРАЦЬОВАНИХ БАТАРЕЙОК

Дата: 20.02.2020 14:50
Кількість переглядів: 1760

5 контейнерів для збору відпрацьованих батарейок встановлено у публічних місцях та державних установах Краснопілля, а саме у приміщенні Центру надання адміністративних послуг, Краснопільській ЗОШ I-III ст., Краснопільській гімназії, КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги та в Краснопільській філії Краснопільської ЗОШ «Лісова казка».

Побутові відпрацьовані джерела струму – це найрізноманітніші батарейки побутових приладів та акумулятори мобільних телефонів, які в нашому побуті застосовується надзвичайно часто, а через деякий час, виходячи з ладу, стають джерелом забруднення довкілля, тому що потрапляють на полігон твердих побутових відходів, де під дією води та сонця розкладаються та забруднюють надзвичайно токсичними речовинами ґрунти, воду, повітря, весь оточуючий простір. У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю – це свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець і т.д. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 м2 або 1 м3 землі, чи 400 л води, знищити два дерева та тварин – саме так оцінюється збиток природі нанесений однією батарейкою.

Скористайтесь можливістю безкоштовної передачі відходів на переробку та зробити ще один крок до чистого, безпечного довкілля.

Робота в цьому напрямку буде далі продовжена, де згодом ще такі контейнери буде встановлено в громадських місцях старостинських округів громади.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь