Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КРАСНОПІЛЬСЬКІЙ ОТГ ВСТАНОВЛЕНО 5 КОНТЕЙНЕРІВ ДЛЯ ВІДПРАЦЬОВАНИХ БАТАРЕЙОК

Дата: 20.02.2020 14:50
Кількість переглядів: 1809

5 контейнерів для збору відпрацьованих батарейок встановлено у публічних місцях та державних установах Краснопілля, а саме у приміщенні Центру надання адміністративних послуг, Краснопільській ЗОШ I-III ст., Краснопільській гімназії, КНП Центр первинної медико-санітарної допомоги та в Краснопільській філії Краснопільської ЗОШ «Лісова казка».

Побутові відпрацьовані джерела струму – це найрізноманітніші батарейки побутових приладів та акумулятори мобільних телефонів, які в нашому побуті застосовується надзвичайно часто, а через деякий час, виходячи з ладу, стають джерелом забруднення довкілля, тому що потрапляють на полігон твердих побутових відходів, де під дією води та сонця розкладаються та забруднюють надзвичайно токсичними речовинами ґрунти, воду, повітря, весь оточуючий простір. У конструкції батарейок використовуються матеріали, що завдають шкоди довкіллю – це свинець, кадмій, літій, ртуть, цинк, марганець і т.д. Одна викинута батарейка може забруднити цими речовинами 20 м2 або 1 м3 землі, чи 400 л води, знищити два дерева та тварин – саме так оцінюється збиток природі нанесений однією батарейкою.

Скористайтесь можливістю безкоштовної передачі відходів на переробку та зробити ще один крок до чистого, безпечного довкілля.

Робота в цьому напрямку буде далі продовжена, де згодом ще такі контейнери буде встановлено в громадських місцях старостинських округів громади.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь