Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка з нагоди 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря

Дата: 10.03.2020 10:14
Кількість переглядів: 1142

У 2020 році Україна відзначає 206-ту річницю з дня народження великого українського поета,  письменника, художника та громадського діяча Тараса Шевченка. Його ім’я невіддільно пов’язане з Україною, адже Кобзар – ніби уособлення всієї суті українського народу, його боротьби за своє життя і волю, символ незламності духу, приклад того, що можливо звільнитися з-під гніту в найскладніших умовах. Щороку в Україні відзначають "Шевченківські дні" 9 і 10 березня – роковини народження і смерті Тараса Шевченка.

Сьогодні, 10 березня з нагоди 206-ї річниці від дня народження та 159-ї річниці від дня смерті Великого Кобзаря відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника Т. Г. Шевченка. Участь у покладанні квітів взяв Краснопільський селищний голова Юрій Яремчук та колектив селищної ради.

«Українці по праву пишаються тим культурним надбанням, яке залишив нам Тарас Григорович і яке гідно увійшло до скарбниці світового живопису та літератури. Для всіх нас він став потужним джерелом національної свідомості та символом України», – зазначив Юрій Яремчук.

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь