A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

УВАГА - ШАХРАЇ! ПРАЦІВНИКИ ПОЛІЦІЇ ЗАКЛИКАЮТЬ ГРОМАДЯН ДО ОБЕРЕЖНОСТІ

Дата: 04.05.2020 16:23
Кількість переглядів: 577

Працівники поліції знову закликають громадян до обережності та передбачливості під час спілкування з незнайомцями, особливо, коли мова заходить про гроші.

Останнім часом шахраї обирають схему «родич в біді» - телефонує родич та повідомляє, що потрапив в ДТП, знаходиться в лікарні та терміново потрібні гроші на операцію. Після цього телефонує «лікар». Шахрай постійно тримає людину на зв’язку, чим не дає можливості перевірити достовірність інформації. В кінці схеми до людини приїжджає автомобіль та забирає зібрані гроші та речі.

У тому випадку якщо вам телефонують начебто з поліції чи лікарні з повідомленням про те, що ніби ваш родич став причиною чи жертвою дорожньої аварії, слід одразу класти слухавку. Заспокойтесь і подзвоніть тій людині, про яку щойно йшла мова. Якщо не вдається з нею зв’язатися – телефонуйте до поліції на лінію «102» - оператор перевірить отриману вами від незнайомців інформацію, і ви одразу з’ясуєте, чи й справді мало місце зазначене ДТП.

Жоден банківський працівник не стане вирішувати у телефонному режимі питання стосовно руху коштів по рахункам клієнтів – для цього вас досить запросити до найближчої філії банку.

Що стосується покупок через Інтернет, то при обговорені угоди одразу домовляйтеся про оплату через накладний платіж. Це дасть вам змогу оплатити замовлений товар після його отримання та перевірки на справність.

Якщо мова йде про великогабаритне майно на зразок транспортних засобів, то перш, ніж пересилати будь-які гроші, спробуйте домовитися про попередній огляд автомобіля, зустріньтеся з продавцем особисто, і при найменшій підозрі на шахрайство з боку продавця відразу відмовляйтеся від угоди.

Це збереже ваші кошти, час і добрий настрій, які ви безумовно втратите, якщо втрапите на «гачок» Інтернет-аферистів.

Тож будьте уважні, і вам не доведеться бути жертвою злочинних посягань.

 

Контактний телефон чергової частини

Краснопільського відділення поліції 0503079886, 102

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь