A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 21.05.2020 18:41
Кількість переглядів: 978

Беручи до уваги публікацію Краснопільської районної ради Сумської області в мережі Facebook офіційно інформуємо жителів Краснопільщини, що у 2020 році для якісного медичного обслуговування жителів громади Краснопільською селищною радою було передано до КНП «Краснопільська центральна районна лікарня» 2 992 800 грн. медичної субвенції з державного бюджету, що включає в себе надання всіх видів медичної допомоги для жителів громади. Крім того, з місцевого бюджету громади виділено 1 200 000 грн. на придбання УЗД апарату для обслуговування жителів всього району, 120 000 гривень для відновлення роботи баклабораторії, якою будуть користуватися жителі всього району та яка по сьогоднішній день не надає послуг через зволікання керівництва ЦРЛ в отриманні ліцензії. Тому ми звертаємося до власника закладу Краснопільської районної ради втрутитися в дану ситуацію.

У зв’язку із скороченням стоматологічного відділення Краснопільської ЦРЛ селищною радою було ініційовано відкриття стоматологічного кабінету на базі КНП «Краснопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Краснопільської селищної ради з метою доступності стоматологічних послуг жителям Краснопільської ОТГ. Для цього селищною радою були виділені кошти із бюджету громади на придбання необхідних матеріалів, щоб розпочати роботу стоматологічного кабінету у сумі 120 000 грн. Сьогодні стоматологічний кабінет працює і надає послуги жителям об’єднаної територіальної громади.

В свою чергу стоматологічний кабінет, що працює у приміщенні поліклініки Краснопільської ЦРЛ фінансується Національною службою охорони здоров’я, тобто з державного бюджету, по принципу, кошти ідуть за пацієнтом. Тобто чим більше людей звернеться за послугою стоматолога, тим більше коштів отримає районна лікарня на своє утримання. Отже від кількості і якості надання послуг лікарями вторинної ланки Краснопільської ЦРЛ залежить утримання та розвиток нашої районної лікарні.

Сьогодні перед органами влади всіх рівнів стоїть завдання створити чіткий і дієвий план розвитку центральної районної лікарні.

Краснопільська селищна рада має чітке бачення розвитку цього закладу. Тому в лютому місяці цього року сесією селищної ради прийнято рішення «Про надання згоди на безоплатне прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Краснопільського району КНП «Краснопільська ЦРЛ» та майна у комунальну власність Краснопільської селищної ради». Селищна рада зверталася з листами до власника закладу Краснопільської районної ради щодо винесення даного питання на розгляд сесії, але по сьогоднішній день відповіді не отримано.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь