A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Щодо відкриття садочків

Дата: 15.06.2020 18:55
Кількість переглядів: 875

Кабінет Міністрів України дозволив із 25 травня 2020 року відкрити заклади дошкільної освіти. Відповідно до рішення обласної та районної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій було прийнято рішення про поновлення роботи закладів дошкільної освіти Краснопільської селищної ради. Проте, заклад дошкільної освіти зможе відкритися тільки за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН.

Так, комісія Краснопільської селищної ради, за участю представників відділу освіти та Краснопільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області 27 травня 2020 року здійснила обстеження закладів дошкільної освіти громади, дошкільні групи в філіях та НВК з метою моніторингу стану готовності закладів до прийняття дітей в умовах адаптивного карантину. В результаті обстеження закладам було надано необхідні роз’яснення, вказівки та рекомендації, усунення яких забезпечить поновлення роботи закладу.

Відповідним рішення виконкому Краснопільської селищної ради з 09 червня 2020 року відновив роботу Краснопільський ЗДО №1 «Малятко» та працює з дотриманням всіх норм та вимог, які були розроблені Головним санітарним лікарем України спільно з МОН.

Станом на 15.06.2020 року здійснюється підготовка інших закладів дошкільної освіти Краснопільської селищної ради до відновлення роботи, відповідно до вимог безпеки, з дотриманням умов адаптивного карантину.

Нагадуємо, що вимоги до безпечного перебування вихованців у закладах дошкільної освіти жорсткі, необхідно розробити алгоритм дій персоналу закладів. До дитсадків не пускатимуть дітей та працівників із температурою вище 37,2 С, приміщення будуть дезінфікувати та провітрювати, а всі працівники будуть носити маски.

Вихователям радять проводити більше часу з дітьми на свіжому повітрі. Про це йдеться у рекомендаціях санітарного лікаря України.

При вході до дитсадка працівникам та дітям мають міряти температуру. Також протягом дня, щонайменше раз на 4 години, працівники повинні вимірювати дітям температуру.

Дітей, у яких вона вища за 37,2 С та тих, у кого є симптоми гострого респіраторного захворювання, мають ізолювати та повідомити про це медпрацівника і батьків.

На вході до дитячого садка має бути місце для обробки рук антисептиком.

У період карантину в дитячих садках заборонено:

  • використовувати багаторазові рушники, м'які іграшки та килими з довгим ворсом;
  • перебувати в приміщенні у вуличному взутті;
  • проводити заходи за участю дітей більше ніж з однієї групи;
  • проводити батьківські збори, крім тих, що проводять дистанційно.

На час адаптивного карантину МОЗ рекомендує у дитсадках:

  • більше бути на свіжому повітрі;
  • створити максимальну дистанцію в групі та під час харчування;
  • обмежити заняття, що потребують фізичного контакту або додаткового інвентаря;
  • розробити графік прогулянок таким чином, щоби не допустити змішування груп.

У приміщенні мають проводити дезінфекцію поверхонь щонайменше раз на 2 години, вологе прибирання 2 рази на день, а також провітрювати приміщення протягом дня.

Шановні батьки, дякуємо вам за порозуміння, терпіння та витримку в ситуації, що склалася. Керівництво громади здійснює всі можливі дії заради безпеки дітей у закладах освіти та докладає максимум зусиль щодо вирішення проблеми з відновленням роботи закладів дошкільної освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь