A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРОБАЦІЯ В ДІЇ. Краснопільський районний сектор з питань пробації: про результати роботи

Дата: 22.07.2020 19:31
Кількість переглядів: 811

Діяльність персоналу Краснопільського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області протягом першого півріччя 2020 року спрямовувалась на виконання завдань щодо реалізації державної політики у сфері виконання кримінальних покарань та пробації; реалізації досудової, наглядової та пенітенціарної пробації; організації взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими та благодійними організаціями; забезпечення контролю за дотриманням прав людини і громадянина при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі; розширення та зміцнення зв’язків із засобами масової інформації щодо всебічного висвітлення діяльності служби пробації з метою формування об’єктивної громадської думки про державну політику у сфері пробації.

З початку 2020 року по обліку сектору пройшло 72 особи, з них 8 – жінок, неповнолітніх – 1. З яких 40 осіб перебуває на обліку, засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та 7 осіб, притягнутих до адміністративних стягнень у виді громадських та суспільно корисних робіт.

Із них:

  •  засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 4 особи;
  •  засуджених до громадських робіт – 5 осіб;
  •  засуджених до виправних робіт – 0 осіб;
  •  звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 31 особа;
  •  порушники, до яких застосовано адміністративне стягнення у виді громадських робіт – 5осіб;
  • порушники, до яких застосовано адміністративне стягнення у виді суспільно корисних робіт – 2особи;
  • адміністративне стягнення у виді виправних робіт у І-му півріччі 2020 року не застосовувалося.

З початку року на адресу Краснопільського районного сектору надійшло 2 ухвали суду про необхідність складення досудових доповідей. Загалом було підготовлено 2 досудові доповіді, (з них за участю обвинуваченого – 1). Надано висновок про можливість виправлення обвинуваченого без позбавлення або обмеження волі на певний строк у 2 випадках. Під час зазначеної кількості судових рішень було враховано висновок про можливість виправлення без ізоляції від суспільства.

Протягом 2020 року працівниками сектору не направлялися матеріали до Краснопільського районного суду Сумської області щодо скасування засудженим особам іспитового строку у зв’язку з невиконанням ними покладених на них судом обов’язків. Порівняно з минулим роком, працівниками сектору до суду було направлено 2 клопотання про скасування звільнення від іспитового строку. Одне з яких задовольнили, а у одному клопотанні відмовили, по закінченню іспитового строку.

На користь держави протягом І-го півріччя було перераховано 854,64 грн. утриманих із заробітку засуджених до виправних робіт.

У І-му півріччі 2020 року трьома особами, вчинено новий злочини під час перебування на обліку (у 2019 році – 1 особа).

Протягом року з установ виконання покарань надійшло 4 повідомлення-запити, щодо осіб які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі та які готуються до звільнення, з них: щодо можливості проживання – 3; щодо можливості працевлаштування – 1; щодо сприяння організації соцпатронажу засудженим віком до 35 р. та щодо влаштування до спецустанов для звільнених засуджених віком старше 35 р. – 0. Працівниками сектору за всіма запитами вчасно проведено перевірки та направлено відповіді до установ виконання покарань.

У І півріччі 2020 року на виконання до сектору надійшло 4 вироки суду про призначення засудженим покарання у виді штрафу на загальну суму 3400 грн. Двоє засуджених своєчасно виплатили штраф, загальна сума 1700 грн. Одна засуджена не виконала вимоги ст. 26 КВК України та не повідомила про сплату штрафу службу пробації у встановлений строк, у зв’язку з чим до суду який призначив покарання направлено подання на підставі ст. 26 КВК України про розстрочку засудженій виплати несплаченої суми штрафу або заміни несплаченої суми штрафу покаранням у вигляді громадських, виправних робіт або позбавлення волі. Дане подання було задоволено, надійшла ухвала від Краснопільського районного суду, щодо розстрочки несплаченої суми штрафу. Відносно однієї особи вирок залишається невиконаним. Загальний розмір штрафу за таким вироком становить 850 грн.

Особи, притягнуті до кримінального покарання чи адміністративного стягнення у виді громадських робіт відбувають покарання (стягнення) при 7 сільських радах та одній селищній раді (об’єднаній територіальній громаді) Краснопільського району. У поточному році проведено моніторинг питання прийняття рішень органами місцевого самоврядування про визначення видів та переліку об’єктів на яких порушники будуть відбувати кримінальне покарання у виді громадських робіт та адміністративні стягнення у виді громадських та суспільно-корисних робіт. За результатами проведеної роботи усіма органами місцевого самоврядування прийнято відповідні рішення.

У І-му півріччі 2020 року по обліку Краснопільського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області пройшло 18 осіб засуджених до покарання у виді громадських робіт та 11 осіб притягнутих до адміністративного стягнення у виді громадських робіт. З початку року працівниками сектору проведено 8 перевірок за місцем відбування правопорушниками покарання та стягнення (6 – перевірок). За результатами складено акти загальною кількістю 14 шт.

З початку року по обліку Краснопільського районного сектору філії ДУ «Центр пробації» в Сумській області пройшло 9 осіб, які притягнуті до адміністративного стягнення у виді суспільно корисних робіт. На даний час на обліку перебуває 2 особи. Загальна сума коштів нарахованих за виконання порушниками суспільно корисних робіт для погашення заборгованості по аліментах та перерахованих протягом року на рахунки Краснопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Сумській області складає 16004,44 грн.

Пробація – дієвий механізм, оскільки, здійснюється діяльність за різними напрямками організаційних заходів, аналітичної роботи, ювенальної, пенітенціарної та наглядової пробації, виконання адміністративних стягнень, питань кадрового забезпечення та навчання персоналу, а також взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь