A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

8 СЕРПНЯ – 77 РІЧНИЦЯ ВИЗВОЛЕННЯ КРАСНОПІЛЛЯ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

Дата: 07.08.2020 10:37
Кількість переглядів: 1019

Гірка пам'ять війни ніколи не гасне. Вона бентежить мозок, уяву та гортає свої жалобні сторінки. Безжальна війна прокотилася по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв. Та навіть невпинний час не в змозі стерти з нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події.

21 червня 1941 року Німецьке верховне командування дало своїм військам сигнал «Дортмунд», по якому вводився в дію план «Барбароса». Ворожі дивізії зайняли вихідні положення для нападу на СРСР. А 16 жовтня 1941 року ворог захопив Краснопілля, далі краснопільські села – Михайлівку, Новодмитрівку, селище Михайлівське. Почалися жахливі дні окупації.

І ось прийшов час до написання вікопомної сторінки у багатій на події і явища історії Краснопілля, де у серпневі дні 1943 року у переможному наступі воїни 232 та 237 стрілецьких дивізій визволили Краснопілля від фашистських загарбників, принісши його жителям жадане мирне життя, позбавивши від тяжкого ярма окупації.

Так, 7 серпня, напередодні 77 річниці визволення Краснопілля від фашистських загарбників відбулося покладання квітів до Меморіалу загиблих воїнів за участі керівників Краснопільської селищної ради.

Ми глибоко шануємо пам'ять тих, хто наблизив День Перемоги. Згадуємо імена, що навіки вписані в історію Краснопільщини власною кров'ю, бронзою й гранітом обелісків та людською пам'яттю.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь