A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

КРАСНОПІЛЬСЬКА ОТГ ДОЛУЧИТЬСЯ ДО РОЗРОБКИ ОБЛАСНОЇ ПРОГРАМИ ПІДТРИМКИ СПІВРОБІТНИЦТВА ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД НА 2017-2019 РОКИ

Дата: 04.10.2017 16:02
Кількість переглядів: 1069

Сьогодні територіальні громади не завжди можуть самостійно реалізовувати проекти соціально-економічного розвитку через обмеження фінансових та кадрових ресурсів. І хоча держава на законодавчому рівні, ще в 2014 році прийняла закон «Про співробітництво територіальних громад», в Сумській області громади не досить активно використовують ці механізми співпраці.

Щоб допомогти громадам реалізовувати саме проекти розвитку, обласна влада спільно з координаторами реформ в області працюють над розробленням проекту обласної програми підтримки співробітництва територіальних громад на 2017-2019 роки.

Саме ідею та концепцію проекту обласної програми днями обговорювали в Центрі розвитку місцевого самоврядування. Участь в конференції взяв і Краснопільський селищний голова об’єднаної територіальної громади Юрій Яремчук.

За словами юрисконсульта Сумського відокремленого підрозділу «Центру розвитку місцевого самоврядування» Марини Лобової, мета майбутньої обласної програми – створення сприятливого середовища для реалізації в області механізму співробітництва територіальних громад, насамперед, для реалізації спільних проектів розвитку.

«Наше бачення – розвивати саме цей напрямок співробітництва громад і спрямувати певні кошти обласного бюджету на реалізацію спільних проектів розвитку для кількох ОТГ чи інших громад Сумщини, – зазначив Олександр Сітак. – Це можуть бути проекти щодо розвитку туристичної інфраструктури, створення комунальних підприємств, підприємств із переробки сільськогосподарської продукції тощо. Розвиткові проекти сприятимуть зайнятості населення, залучатимуть в ОТГ додаткові фінансові ресурси, тобто приноситимуть користь, перш за все, самим громадам».

- Співпраця між територіальними громадами дає великі можливості залучення додаткових коштів, реалізовувати різного роду інфраструктурні проекти тощо. З нашого буку ми можемо запропонувати співпрацю в наданні адміністративних послуг через ЦНАП, створення комунального підприємства, яке б надавало послуги жителям нашої та суміжним громадам, - зазначив Юрій Яремчук.

За інформацією Сумської облдержадміністрації

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь