A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

У КАЛАМУТНІЙ ВОДІ ЛЕГШЕ ВПІЙМАТИ РИБКУ, або ЧОМУ САМЕ ПЕРЕД ВИБОРАМИ АКТИВІЗУВАЛИСЯ ПЕВНІ ОСОБИ І СИЛИ У СПРОБАХ ДИСКРЕДИТУВАТИ ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 15.09.2020 17:57
Кількість переглядів: 5224

Соціальна мережа Facebook неухильно стає інструментом активної передвиборчої маніпуляції думкою громадян і насамперед стосовно діяльності органів місцевого самоврядування.

Чому місцевого самоврядування? Відповідь на поверхні: спробувати скаламутити суспільну воду в надії, що в ній можна буде впіймати щось вигідне для себе саме перед виборами. Дивись – хтось та й натрапить на брудненький гачок, бо якраз на це і розраховані так звані фейкові сурогати.

Легко простежується закономірність: такий бруд намагаються розповсюджувати здебільшого не місцеві жителі або ж так звані аноніми. Останні чомусь «соромляться» називати себе, бо «вуха брехні», яку вони розсівають в соціальній мережі, стирчать і їх видно здалеку. А ті, хто мешкають за десятки чи й сотні кілометрів, намагаються видавати себе настільки зрячими, що часто їхня зорова активність межує із нісенітницями чи й абсурдом.

Зверніть увагу: у переважній більшості сторінки таких персонажів не містять жодної конкретної інформації чи фактів – хіба що в окремих випадках вказується приналежність до тієї чи тієї парті. Натомість переважає агресивний популізм, який межує з відвертим безкультур’ям і хамством.

За першої ж спроби подискутувати з того чи іншого приводу видається порція агресивного бруду, який немає нічого спільного з реальністю. Це цілком зрозуміло: якщо бракує аргументів, у хід ідуть будь-які засоби й інструменти, далекі від об’єктивності, виваженості, толерантності, аби лишень запустити  віруси сумнівів, а самому дременути і причаїтися в соціально-мережних «кущах». Мовляв, і я не я, і подана інформація не моя. Тобто, позиція страуса, який під час найменшої небезпеки ховає голову в пісок, хоча для нашого району такі птиці не вельми притаманні.
Ніхто не заперечує – у місцевому самоврядуванні були і залишаються багато проблем. Це і благоустрій населених пунктів, прибирання сміття, забезпечення населення водою, ремонт доріг, водогонів, робота закладів соціальної сфери, інші нагальні питання. Означені проблеми задавнені не лише в нашій громаді, а й на території кожної адміністративно-територіальної одиниці. Але якими б вони були – всі на постійному контролі і поступово вирішуються.
Часто їх розв’язання залежить не лише від роботи селищної ради, а й інших організацій, установ, підприємств як державної, так і приватної форм власності. Для прикладу – філії "Сумський РЕМ" АТ "Сумиобленерго", філії «Краснопільський райавтодор» ДП «Сумський облавтодор», ДП «Дороги Сумщини» та інших.

Відійшли в минуле проблеми своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, закладів соціальної сфери, які знаходилися на утриманні органів влади. Зараз уже можна планувати їх розвиток, поліпшення матеріально-технічної бази, бо для цього створений відповідний фундамент. Так само як і для майже всіх сфер життєдіяльності територіальної громади, зокрема, благоустрою населених пунктів старостинських округів.

Оскільки наближаються місцеві вибори, то певні політичні сили і особи, далекі від розуміння проблем та можливостей громади, активно вводять в оману і провокують виборців фейками, спотвореною інформацією. З перебільшеним захопленням і жагою псевдо-праведного гніву вони вихоплюють з контексту діяльності громади окремі фрагменти, подаючи так, як бачить їхня хвороблива уява аби лишень налаштувати виборців на потрібну їм хвилю, озлобити і «підготувати» для власної піар-кампанії, сценарій якої пишеться у м. Суми або взагалі далеко за межами громади.
Це безчесні, аморальні, цинічні люди, які не гербують нічим заради досягнення власної мети прийти до влади будь-якою ціною.

Якщо перед виборами сіється смута, значить це комусь дуже потрібно! Істина давня і перевірена!

Тому, шановні мешканці громади відносьтесь виважено до поширення різного роду фейків, довіряйте лише інформації, яка подається на офіційних джерелах, а не тій, що розміщується на нещодавно створених фейкових сторінках у соціальних мережах.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь