A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДБУЛАСЯ П'ЯТДЕСЯТА СЕСІЯ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 23.09.2020 21:14
Кількість переглядів: 5516

23 вересня 2020 року під головуванням керівника громади Юрія Яремчука відбулася 50 сесія Краснопільської селищної ради. У ході засідання було розглянуто 56 та прийнято 54 питань порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на спільному засіданні постійних комісій селищної ради.

Це зокрема: «Про затвердження Положення про цільовий фонд Краснопільської селищної ради», «Про підготовку закладів освіти Краснопільської селищної ради до 2020-2021 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період», «Про внесення змін до Програми підвищення ефективності роботи комунальних підприємств Краснопільської селищної ради на 2020 – 2021 роки», «Про затвердження Переліків першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності територіальної громади Краснопільської селищної ради» та інші.

Так, згідно прийнятого рішення «Про внесення змін до рішення  Краснопільської селищної ради від 20.12.2019 № 862 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (18517000000)» було спрямовано кошти на благоустрій населених пунктів селищної ради, на проведення ремонту покрівлі будівлі Осоївського НВК, на капітальний ремонт (заміна вікон та дверей на енергозберігаючі) в Центрі дитячої та юнацької творчості та інші заходи.

Також змінами до селищного бюджету передбачається виділення коштів на діяльність лікувальних закладів громади – КНП «Краснопільський ЦПМСД» та КНП «Краснопільська лікарня»: на закупівлю засобів індивідуального захисту для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, на відшкодування безкоштовних рецептів, на заміну вікон та дверей на енергозберігаючі  в ФП с. Михайлівське, на поточний ремонт приміщення клініко-діагностичної лабораторії, проведення поточного ремонту кабінетів поліклінічного відділення, на заміну вікон та дверей в будівлях Краснопільської лікарні, а також на виготовлення проектно-кошторисної документації «Реконструкція – термомодернізація із благоустроєм прилеглої території будівлі основного лікувального корпусу комунального некомерційного підприємства «Краснопільська лікарня».

– Основна частина коштів сьогодні спрямовується на галузь охорони здоров’я громади. Також змінами до селищного бюджету ми продовжуємо процес по залученню коштів з державного бюджету на реалізацію проекту реконструкції Краснопільської лікарні. Це довгий і складний шлях, але за ці кошти ми мусимо боротися та робити все можливе для покращення якості надання медичних послуг нашим мешканцям, – зазначив Юрій Яремчук.

Поряд з цим, для якісного надання медичної допомоги, у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації було прийнято рішення «Про погодження перепрофілювання терапевтичних ліжок в інфекційні та відкриття інфекційного відділення КНП «Краснопільська лікарня» Краснопільської селищної ради.

З метою сприяння професійному розвитку педагогічних працівників закладів освіти громади, надання консультативної підтримки педагогічним працівникам, розроблення внутрішніх документів закладу освіти, освітніх, навчальних програм, професійної підтримки педагогічних працівників, сприяння професійному розвитку педагогічних працівників та на виконання «Прикінцевих та перехідних положень» Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішенням депутатського корпусу створено Комунальну установу «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Краснопільської селищної ради».

Крім того, рішенням «Про заохочення педагогічних працівників» встановлено надбавку учителям початкових класів Краснопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, які беруть участь в пілотному впровадженні проекту нового Державного стандарту початкової загальної освіти.

Також депутати прийняли рішення «Про звернення до народного депутата України» щодо підтримки прийняття проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо створення передумов для сталого розвитку та модернізації вітчизняної промисловості» (законопроект за реєстраційним № 3739).

У ході сесії також прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою, надано матеріальну допомогу жителям громади на лікування та надано одноразову матеріальну допомогу громадянам, які уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував усім депутатам за роботу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь