A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Профілактика вчинення домашнього насильства, як одна складова пріоритетів соціально-виховної роботи з підобліковими пробації

Дата: 14.12.2020 14:01
Кількість переглядів: 473

14 грудня 2020 року представником Краснопільського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» Людмилою Подолякою було ініційовано та проведено правопросвітницький захід спільно з начальником Краснопільського бюро безоплатної правової допомоги Сергієм Куцеренко для суб’єктів пробації.

Тема заходу була досить актуальною «Профілактика вчинення домашнього насильства».

Під час заходу фахівець БВПД розповів про те, що насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Зазвичай, найбільше страждають від насильства жінки, діти та люди похилого віку. Найпоширенішим і найбільш складним для протидії є домашнє насильство. Насильство в сім'ї або родині притаманне для багатьох держав, незважаючи на їх позитивні здобутки у законодавчій, політичній та практичній сферах. Статистика досить невтішна, понад 3 мільйони дітей в Україні щороку спостерігають за актами насильства у сім'ї або є їхніми вимушеними учасниками, а майже 70% жінок піддаються різним формам знущань і принижень. Щорічно близько 1500 жінок, і ця тенденція збільшується за останні три роки, помирають від рук власних чоловіків. Діти скривджених матерів у 6 разів схильні до суїциду, а 50% – до зловживань наркотиками. Майже 100% матерів, які зазнали насильства, народили хворих дітей – переважно з неврозами, заїканням, енурезами, церебральним паралічем, порушенням психіки. Домашнє насильство в Україні – причина 100 тисяч днів госпіталізації, 30 тисяч звернень до відділів травматології, 40 тисяч викликів лікарів. Водночас, лише 10% постраждалих звертаються за допомогою.

Також, мова йшла про організаційну модель надання безоплатної правової допомоги у сфері протидії домашнього насильства, яка допоможе зорієнтуватися не тільки представникам органів місцевого самоврядування, державної влади або інших державних установ, але й пересічним громадянам.

Даний захід був спрямований на протидію поширенню домашньому насильству, підвищення обізнаності у правовій сфері та у наданні допомоги під час складання документів правового характеру. Під час заходу було розповсюджено тематичні буклети та брошури.

«Проведення заходів подібного формату сприяє отриманню певних правових знань для суб’єктів пробації про свої права, обов’язки та механізм їх захисту в сучасному суспільстві», - зазначила Людмила Подоляка.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь