Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ 2 СЕСІЇ ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГЛАМЕНТ РОБОТИ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ТА РЯД ІНШИХ ВАЖЛИВИХ РІШЕНЬ

Дата: 17.12.2020 19:39
Кількість переглядів: 435

17 грудня 2020 року під головуванням керівника громади Юрія Яремчука відбулася 2 сесія Краснопільської селищної ради 8 скликання. У ході засідання було прийнято 46 питань порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

Одним із перших розглянутих питань було прийняття рішення про затвердження Регламенту роботи Краснопільської селищної ради. З інформацією по даному питанню виступила секретар ради Ірина Юхта. Вона детально зупинилася на кожному розділі регламенту та статтях цього документу, яких налічується 69 статей. Регламент включає в себе загальні положення, організацію роботи ради, проведення пленарного засідання, порядок прийняття рішень, питання дисципліни та етики, питання діяльності депутатів, постійних комісій та інші розділи.

Під час сесії також було прийнято ряд кадрових питань. Зокрема старостою Самотоївського старостинського округу було затверджено Людмилу Цибулько, старостою сіл Рясне, Лісне, Земляне затверджено Валентину Мороз та заступником селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради призначено Василя Лавріненко.

Рішенням «Про внесення змін до рішення Краснопільської селищної ради від 20.12.2019 № 862 «Про бюджет Краснопільської селищної об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (18517000000)» було спрямовано кошти на діяльність КНП «Краснопільська лікарня»: на утеплення труб системи опалення, обслуговування електромереж харчоблоку лікарні та на придбання 2 кисневих концентраторів. Також виділення коштів передбачається на придбання електрогенератора для котельні Самотоївського ЗДО, на устаткування для облаштування сучасного бібліотечного простору та на заробітну плату працівникам закладів освіти громади.

Ряд рішень було затверджено, які стосуються діяльності громади в сфері освіти. Було заслухано інформацію про виконання Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді Краснопільської селищної ради за 2018-2020 роки, про виконання  Програми оздоровлення та відпочинку дітей Краснопільської селищної ради за 2020 рік, про виконання Цільової програми «Безпечне та якісне харчування в  закладах освіти Краснопільської селищної ради за 2020 рік» та про виконання Програми харчування дітей дошкільного та шкільного віку в закладах освіти Краснопільської селищної ради за 2019-2020 роки.

В свою чергу було затверджено Цільову програму «Безпечне та якісне харчування в закладах освіти Краснопільської селищної ради на 2021 рік», програму оздоровлення та відпочинку дітей Краснопільської селищної ради на 2021 рік та прийнято рішення про організацію харчування дітей закладів загальної середньої та дошкільної освіти громади у 2021 році.

Також депутатами прийнято рішення про прийняття зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ Краснопільського району навчальних закладів та майна у комунальну власність Краснопільської селищної ради та ряд інших рішень щодо управління комунальним майном громади.

Крім того, депутати прийняли важливе рішення про прийняття у комунальну власність Краснопільської селищної ради з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Під час розгляду даного питання Юрій Яремчук зазначив, що це лише частина земель, з тієї кількості, що має бути передана у комунальну власність і робота в цьому напрямку буде продовжена.

У ході сесії прийнято ряд рішень, які стосуються виготовлення і затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою, надано одноразову матеріальну допомогу жителям на лікування та громадянам, які уклали контракт на проходження військової служби у Збройних силах України.

Підбиваючи підсумки роботи сесії керівник громади Юрій Яремчук подякував депутатам за роботу та побажав усім присутнім міцного здоров’я.

- Попереду на нас чекає напружений тиждень, де ми маємо на наступній сесії затвердити селищний бюджет та програму економічного і соціального розвитку Краснопільської громади на 2021 рік, попередньо розглянувши ці важливі для життєдіяльності громади документи на засіданні виконавчого комітету, - резюмував керівник громади Юрій Яремчук.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь