A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО СЕЛИЩНИЙ БЮДЖЕТ ТА ПРОГРАМУ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ОТГ НА 2021 РІК

Дата: 23.12.2020 16:46
Кількість переглядів: 668

23 грудня 2020 року під головуванням керівника громади Юрія Яремчука відбулася 3 сесія Краснопільської селищної ради 8 скликання. У ході засідання було прийнято 43 рішення порядку денного, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях селищної ради.

На початку сесії Юрій Яремчук надав слово депутату Сумської обласної ради Вадиму Ващенку, який привітав новообраних депутатів, побажав конструктивної праці на благо громади і коротко зупинився на окремих актуальних моментах, які сьогодні найбільш хвилюють мешканців громади, зокрема по дорожньому будівництву, придбанні рентген обладнання та інших важливих питаннях.

Далі в зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата Краснопільської селищної ради Василя Лавріненка, заслухавши інформацію голови Краснопільської селищної територіальної виборчої комісії Олени Махайової прийнято рішення про визнання повноваження депутата селищної ради по багатомандатному виборчому округу № 2 Ігоря Пиленка.

Депутатами ради було затверджено план роботи селищної ради та план роботи постійних комісій ради на 2021 рік. Основні заходи щодо діяльності громади у наступному році озвучила секретар ради Ірина Юхта.

Потім одними із основних питань порядку денного засідання були розглянуті рішення про прийняття селищного бюджету та затвердження Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської громади на 2021 рік та прогнозні показники на 2022-2023 роки.

З інформацією про основні положення Програми соціально-економічного розвитку виступив начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Віталій Расторгуєв.

- Найактуальнішими завданням розвитку громади у 2021 році будуть інвестиційна діяльність, продовження співпраці з міжнародними організаціями, подальша модернізація інфраструктури громади, ремонт дорожнього покриття підвищення рівня надання соціальних, житлово-комунальних послуг та в цілому економічний розвиток Краснопільської територіальної громади, – зазначив під час розгляду даного питання Юрій Яремчук. – На даний час у нас гостро стоять питання покращення якості надання медичних послуг та роботи галузі в цілому, придбання рентген обладнання та реалізація проекту утеплення основного лікувального відділення Краснопільської лікарні, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури. Особливу увагу буде приділено ремонту дорожнього покриття.

Заходи щодо реалізації Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської селищної ради  на 2021 рік ви можете переглянути тут.

Стосовно питання про бюджет Краснопільської селищної територіальної громади на 2021 рік виступила начальник відділу фінансів Лариса Василенко. Прогнозні надходження доходів загального фонду (власний фінансовий ресурс) бюджету територіальної громади на 2021 рік визначені у сумі 115 578,3 тис. гривень, що на 19 287,9 тис. гривень або на 20,0 відсотків більше очікуваних надходжень за 2020 рік. Головний селищний кошторис забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ громади в повному обсязі, ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносії та комунальні послуги, а також видатки, спрямовані на розвиток ОТГ.

Також в ході роботи сесії затверджено Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги Краснопільської селищної ради на 2021-2023 роки, Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2023 роки, затверджено Комплексну програму «Розвиток освіти у Краснопільській селищній раді» на 2021-2023 роки.

Крім того, депутати заслухали інформацію про хід виконання програми «Забезпечення населення Краснопільської селищної ради об’єднаної територіальної громади якісною питною водою на 2018-2020 роки» та про хід виконання селищної програми «Освітлення населених пунктів Краснопільської селищної ради» на 2016-2020 роки.

На засіданні сесії депутати прийняли рішення про фінансування пільг особам з інвалідністю по зору, встановлення доплат та допомоги у 2021 році.

При розгляді блоку земельних питань прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу особі, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

По закінченню роботи сесії керівник громади подякував депутатам, виконавчому комітету, керівникам підприємств, платникам податків за плідну працю спрямовану на розвиток Краснопільської громади.

Юрій Яремчук привітав всіх з наступаючими святами та побажав у Новому році кожній родині добра, миру і достатку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь