A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Чи існують терміни звернення для реєстрації в центрі зайнятості після звільнення з роботи?

Дата: 24.03.2021 11:17
Кількість переглядів: 421

Подібне запитання звучить найчастіше у листах громадян на адресу центрів зайнятості Сумщини та на зустрічах спеціалістів із мешканцями міст та сіл області.

- Відповідь тут однозначна, - говорить директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, - чинним законодавством не встановлено граничних термінів реєстрації громадянина в державній службі зайнятості після звільнення з роботи. Тож немає різниці, коли ви полишили роботу і з яких причин – вчора чи рік-два тому. Вас все одно поставлять на облік як безробітного. А вже розмір допомоги залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати на передньому місці роботи. Тож вкотре робимо акцент - треба дбати про легальну працю, а не про зарплату в «конверті».

Довідково. На сьогодні у Сумському міському, Конотопському міськрайонному центрах зайнятості та філіях перебуває на обліку 17 768 безробітних. Спостерігається чітка тенденція до скорочення їх кількості. Перш за все це зумовлено тим, що на часі весняно-польові роботи, спрацьовують і інші чинники. Скажімо, за останні три тижні число зареєстрованих безробітних зменшилося на 800 чоловік.

Статистика останніх років, як свідчить практика, дозволяє прогнозувати, що темпи росту працевлаштування громадян пришвидшаться протягом наступних двох місяців.

З початку нинішнього року майже 2000 роботодавців нашого регіону подали до центрів зайнятості понад 6,7 тисячі вакансій.

Протягом цього року отримали місце роботи за сприяння служби зайнятості більше 3 тисяч наших земляків.

У базі даних обласної служби зайнятості зараз налічується  більше 2,3 тис. актуальних вакансій. Середній розмір заробітної плати цих вакансій становить 7,5 тис. грн., що значно вище, ніж торік на цю дату.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь