A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ ДО КРАСНОПІЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЮРІЯ ЯРЕМЧУКА

Дата: 26.03.2021 17:32
Кількість переглядів: 1579


Шановні краснопільчани, публікуємо першу добірку відповідей від Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука на актуальні запитання, що стосуються життя нашої громади.

Нагадуємо, що  запитання приймаються постійно: заповнюйте форму за посиланням  

https://forms.gle/uCBoVbqNvcs1v6LH9

або пишіть на електронну пошту - kras.gromada@ukr.net  з поміткою «Запитання селищному голові». Відповіді будуть надаватися блоками по мірі надходження питань, їх обробки та публікуватися на офіційному сайті громади та сторінці фейсбук.

"Скажіть будь ласка коли відбудеться заміна лампочок по вулиці Зруб 2 в с. Глибне бо немає нічного освітлення."

Заміна ламп вуличного освітлення відбулася за попередніми заявками, серед яких  вказаної адреси не було. Формується новий список, в який внесено вул. Зруб села Глибне на 4-х опорах.

"Доброго дня! Стоїть питання, по постачанні води, с Земляне на одній із вулиць Миру люди страждають від того що не має зовсім води, старі люди повинні ходити на другу вулицю по воду, подзвонили людині що цим займається та вже три тижні чекаємо ніхто не їде! Може якось Ви в цьому допоможете!? Тому що їм на людей байдуже"

На Ваше питання про відсутність води в с.Земляне по вулиці Миру повідомляємо, що, зі слів орендаря ФОП Міцук.Т.І., відсутність води пов'язана з технічними причинами, а саме: засміченістю водопровідної труби і необхідністю чистки даної труби, для якої необхідно виконати роботи, що забезпечать доступ до неї.  Ремонт даної труби планується провести до кінця тижня, оскільки на даний час ремонтні роботи проводяться в с.Лісне, Рясне. Це питання стоїть на контролі відділу Житлово-комунального господарства Краснопільської селищної ради. Також додаємо, що дане питання є найбільш проблемнішим в життєдіяльності старостинського округу, тому для його вирішення вже планується виділення коштів як із селищного бюджету, так і в рамках співпраці з ТОВ «Ряснянське» з метою проведення робіт по відновленню повноцінного водопостачання.

"Чи планується встановлення дитячих майданчиків в інших місцях селища? На таке велике селище всього декілька майданчиків це дуже мало. Бо в нас менше, ніж в малих селах, наприклад в Угроїдах."

В цьому році планується встановлення дитячих майданчиків по вулицям Пушкіна, Механізаторів, дооблаштувування по вулицям Калинова, Петропавлівська, Макаренка, на стадіоні «Явір» встановлення елементів спортивного майданчика (турнік більший та менший).

"Чи планується облаштування кладовищ та догляд за територією? Маю на увазі закинуті могилки, які не прибираються та територія, на якій вже немає могилок."

"Добрий день. У мене до селищного голови є питання. Я проживаю біля закритого кладовища в центрі Краснопілля. Коли буде прибиратися територія кладовища. З боку вулиці Перемоги було трішки зрізано дерев хащів, а далі коли. Там же в цих заростях такі купи сміття, дерева попадали. А це центр селища. Можна і навкруг оградку поставити. А деревами отоплювати лікарню.  Дякую за відповідь."

Кожної весни в рамках заходів з благоустрою на території громади здійснюється роботи з облаштування кладовищ. В 2021 році планується вивезення сміття, вирубка дерев, хащів, дикорослої порослі чорноклену.

"Що планується по боротьбі з пластиковими квітами на могилках та їх утилізація?"

Згідно чинного законодавства Краснопільська селищна рада може вести тільки роз’яснювальну роботу з даного питання, тому планується інформування населення на сторінці Facebook, в місцевій газеті щодо рекомендацій надання переваги використанню живих квітів на кладовищах.

"Що з будівництвом тротуару по вул. в напрямку Угроїд?"

Селищна рада вже два роки з питанням щодо облаштування тротуарної доріжки в смт Краснопілля по вулиці Маяковського  звертається до  балансоутримувача дороги  - Служби автомобільних доріг Сумської області. Відповідь -  відсутні кошти. На сьогодні є домовленість між селищною радою та балансоутримувачем, яка полягає у тому, що селищна рада за свої кошти робить проєкто - кошторисну документацію, а Служба Автодоріг буде приймати участь в співфінансуванні.

"Доброго дня, скажіть будь ласка, коли полагодять дорогу від переїзду до центра, до каприза, там вже пішком не пройдеш. Чому у Краснопільському районі найхужі дороги?"

Ремонт а/д комунальної власності по вулиці Перемоги планується при настанні сприятливих погодних умов.

По а/д загального користування державного значення Т-1918 Краснопілля-КПП «Покровка» по вулиці Вокзальна оголошено тендер -  «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-19-18 Краснопілля-КПП «Покровка» на ділянці км 0+200+км 1+220».

Крім того, по а/д по вулиці Сумська оголошено тендер «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-45 Суми – Краснопілля – Богодухів на ділянках км 22+230+км 24+583 та км 24+625 – км 25+230».

Сподіваємося, що тендерні процедури відбудуться і в цьому році будуть проведені відповідні ремонтні роботи.

"Коли відновиться рух транспорту Миропілля-Краснопілля??"

 

З 22.03.2021 відновлено пасажирські перевезення по маршруту Суми-Краснопілля чере Миропілля, Осоївка (по буднях). Час відправлення з м. Суми 05:20, с. Миропілля – 6:50, смт. Краснопілля (зворотній напрямок) 11:55.

 

"Питання було поставлене працівникам селищної ради, дублюючий ще тут: після виборів до Краснопільської ОТГ доєднались села - Мезенівка, Славгород, Покровка та інші, в цих селах працюють ФОПи, які вже з січня сплачують єдиний податок в бюджет Краснопільської селищної ради. Ставка податку 10 відсотків від мінімальної зарплати, тобто 600 грн, Але для ФОПів цих сіл чомусь діє стара ставка - 20, 15 відсотків, по якій вони сплачували ще в сільські бюджети! Прошу розібратися з цим питанням, так як умови для всіх підприємців ОТГ повинні були рівними! З повагою, Сухіх Ірина."

Порядок прийняття або внесення змін до регуляторних актів про встановлення місцевих податків та зборів має певні особливості.

Встановлення місцевих податків та зборів здійснюється у порядку, визначеному Податковим кодексом України (далі - Кодекс).

Відповідно до положень Кодексу зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду, в якому будуть діяти нові правила та ставки. Податки та збори, їх ставки, а також податкові пільги не можуть змінюватися протягом бюджетного року (підпункт 4.1.9 пункту 4.1 статті 4 Кодексу).

Відповідно до пункту 12.3 статті 12 Кодексу сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів, та про внесення змін до таких рішень.

Рішення про встановлення місцевих податків та зборів офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 25 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосовування встановлюваних місцевих податків та/або зборів або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Виходячи з положень законодавства, рішення про встановлення місцевих податків та зборів, прийняті радами територіальних громад, що увійшли до складу об’єднаної територіальної громади зберігають чинність до прийняття радою об’єднаної територіальної громади відповідних рішень або внесення змін до рішень в частині розповсюдження їх дії на територіальні громади, які увійшли до складу об’єднаної територіальної громади у строки, визначені Кодексом.

Нові ставки податків на 2022 рік , що будуть прийняті до 15 липня 2021 року, ввійдуть  в дію з 01 січня 2022 року.

"В Тростянці на ринку продавці, які торгують своєю продукцією, звільнені від сплати за містове. Чи можна в Краснопіллі прийняти таке рішення на сесії, за для підтримки власного виробника? Дякую."

Дане питання заплановано до розгляду на наступному засіданні виконавчого комітету селищної ради, що відбудеться на початку квітня 2021 року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь