A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЮРІЙ ЯРЕМЧУК: ДОКЛАДЕМО МАКСИМУМ ЗУСИЛЬ, ЩОБ ПРОБЛЕМА З ВОДОПОСТАЧАННЯМ У РЯСНЯНСЬКОМУ СТАРОСТИНСЬКОМУ ОКРУЗІ БУЛА ВИРІШЕНА

Дата: 02.04.2021 16:26
Кількість переглядів: 510

Сьогодні селищний  голова Юрій Яремчук здійснив робочу поїздку до села Рясне Краснопілської селищної ради. В ході робочої наради були визначені шляхи реалізації проектів, які зможуть вирішити проблемні питання старостинського округу, основні з яких були озвучені на особистому прийомі голови. Одним із нагальних є питання ремонту водогону, що забезпечить жителів сіл Рясне, Лісне та Земляне належним та якісним водопостачанням. Це питання є найбільш проблемнішим в життєдіяльності старостинського округу.

Водогін, який був збудований ще в радянські часи, знаходиться в аварійному стані. Три свердловини на території с.Рясне 1963-1966 років, в Лісному та Земляному – 1975р та 1972 р. Протяжніть водогону: Рясне – 8141 метр, Лісне – 2514 метрів, Земляне – 1829 метрів. Водопостачання забезпечується ресурсами підземних прісних вод та забезпечує 80 відсотків населення населених пунктів. За словами орендаря ФОП Міцук Т.І., технічний стан водопровідних мереж незадовільний. Металеві труби зношені на 70 відсотків і потребують заміни. Постійні поломки не дають мешканцям можливості користуватися водою в нормальному режимі, призводять до частих аварій, значних витрат води та енергетичних ресурсів і викликають дестабілізацію водозабезпечення населених пунктів.

Очільник громади разом із старостою Валентиною Мороз визначилися з обсягами робіт, які необхідно виконати. Як зазначив Юрій Анатолійович, для вирішення даного питання вже планується виділення коштів як із селищного бюджету, так і в рамках співпраці з ТОВ «Ряснянське», з метою проведення робіт по відновленню повноцінного водопостачання. Планується здійснити ремонт діючих систем водопостачання без збільшення потужностей діючих водопровідних споруд, замінити аварійні ділянки водопровідних мереж, що поліпшить якість питної води, підвищить надійність експлуатації водогону та зменшить енергоспоживання.

Вже в травні розпочнуться всі заплановані роботи, що дозволять мешканцям села безперебійно користуватися водопостачанням.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь