A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВІДПОВІДІ НА ЗАПИТАННЯ ДО КРАСНОПІЛЬСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЮРІЯ ЯРЕМЧУКА

Дата: 05.04.2021 16:23
Кількість переглядів: 2031

Шановні краснопільчани, публікуємо чергову добірку відповідей від Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука на актуальні запитання, що стосуються життя нашої громади. 

Нагадуємо, що  запитання приймаються постійно: заповнюйте форму за посиланням  https://forms.gle/TNkWYM7549B33HM78  

або пишіть на електронну пошту - kras.gromada@ukr.net  з поміткою «Запитання селищному голові». Відповіді будуть надаватися блоками по мірі надходження питань, їх обробки та публікуватися на офіційному сайті громади та сторінці фейсбук.

Доброго дня, скажіть будь ласка чи заплановано взагалі ремонт дороги по вулиці Козацька? Чи хоча б ремонт тротуару. Діти набирають в взуття йшовши по тротуару неговорячи вже про те як вибратися з маленькою дитиною візочком.

Доброго вечора! Чи планується взагалі колись зробити дорогу по вулиці Вишнева. Так як це - центральна вулиця, яка об'єднує 4 вулиці: Слобожанська, Виноградна, Денисенка, Дорошенка. З центра тече вода сюди, і розмиває дорогу. І тому виникають труднощі пройти, особливо коли є мала дитина. 

На даний час існує потреба у поліпшенні стану мережі доріг загального користування, у тому числі місцевого значення та вулиць і доріг комунальної власності Краснопільської селищної ради. На своєму балансі селищна рада має більше 100 доріг в комунальній власності. Дорожня інфраструктура громади, у зв’язку зі значним транспортним навантаженням, втратила свої експлуатаційні якості і потребує як утримання так і ремонту. 

Внаслідок обмеженого фінансування обсяги здійснення ремонтних робіт існуючої мережі доріг є недостатніми. Незважаючи на це Краснопільською селищною радою протягом останніх трьох років у співпраці з Сумською ОДА, Сумською обласною радою залучалися кошти на ремонт доріг комунальної власності. 

Наприкінці минулого року селищна рада вже звернулася до обласного керівництва з проханням погодити включення до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, ремонту і утримання вулиць і доріг комунальної власності у 2021 році, що фінансуються з державного бюджету. Вартість зазначених робіт становить понад 25 млн.грн.

На даний час вже отримали погодження щодо ремонту дорожнього покриття по вул. О.Шкурка, яка має важливе соціальне значення (під’їзд до дитячого садка «Малятко»). Сподіваємось, що протягом року отримаємо фінансування також на інші комунальні дороги в селищі Краснопілля та по старостинським округам.

Крім того, селищною радою проводяться роботи з підсипання, грейдерування та профілювання доріг комунальної власності.

Добрий день Юрій Анатолійович, коли буде вирішення питання яке було озвучено не один раз: громадська вбиральня у центрі селища? Дякую 

Повідомляємо, що відповідно до п.9.3 ДБН Б.2.2-5:2011 «Благоустрій територій» висувається ряд вимог до влаштування громадських вбиралень. Так, відповідно до п.9.3.2. «Громадські вбиральні треба влаштовувати в таких місцях: на площах, транспортних магістралях, вулицях з великим пішохідним рухом; на площах біля вокзалів, залізничних станцій, авто- та річкових вокзалів, автостанцій та аеровокзалів; у зонах розміщення і на території ярмарок, крупних об’єктів торгівлі та послуг, об’єктів громадського харчування, об’єктів культурно – розважального та спортивного призначення». Також, в п.9.3.7. зазначено: «громадські вбиральні в місцях масового пересування та скупчення людей треба встановлювати на відстані не менше ніж 50 м від житлових і громадських будівель.» Наступний пункт стверджує, що орієнтовні розрахунки місткості і потужності громадських вбиралень треба проводити із розрахунку: не менше 1 приладу на 1000 чол. населення. Відповідно до п.9.3.13 «Громадську вбиральню приєднують до мереж водопостачання, каналізації та опалення. Будівництво громадських вбиралень з вигребом на території населених пунктів заборонено.»

Коли планується встановлення сміттєвих баків та вивіз сміття по інших вулицях селища, де ще немає? 

Краснопільська селищна рада готова розглядати пропозиції щодо встановлення додаткових сміттєвих баків, але в тих місцях, де мешканцями буде заключена достатня кількість договорів на вивезення твердих побутових відходів. Неприйнятною є та ситуація, коли 3-5 мешканців  уклали договори на вивезення ТПВ, а всі інші користуються цією послугою безкоштовною, без укладення договору.

Куди сміття вивозиться, яке сортоване (наприклад пластикові пляшки)?

Пластикові пляшки після сортування вивозяться та складаються у спеціально відведеному місці за адресою смт Краснопілля, вул. Горького, 4. В подальшому, по мірі накопичення, пластик вивозитиметься на вторинну переробку на підприємство по переробці ПЕТ-пляшок в с.Кириківка Великописарівського району.

Коли буде облаштована зупинка біля скверу Жаботинського ( підїзд до зупинки в напрямку центру селища) і наявність самої зупинки без глею на узбіччі ( в напрямку на Угроїди)?

За зверненням Краснопільської селищної ради з приводу даного питання Службою автомобільних доріг у Сумській області (балансоутримувачем) було надано роз’яснення, що розташування зупинки не передбачено проектом організації дорожнього руху а/д Т-1918 Краснопілля-КПП «Покровка». 

Відповідно до Галузевих будівельних норм України, у зонах перехрещень та примикань автомобільних доріг зупинки розташовують за ними. Відстань від кінця заокруглення до початку зупинкового майданчика приймають не меншою ніж 50 м з обов’язковим влаштуванням заїзної кишені та забезпеченням видимості на транспортних розв'язках. 
Виходячи з цього, місця для облаштування зупинок в обох напрямках (в напрямку центру селища та в напрямку смт Угроїди) не відповідає ряду будівельних вимог. Для зручності мешканців, селищною радою було встановлено  павільйон для очікування на перехресті вулиць Маяковського та Калініна. 

Добрый день, скажите пожалуйста когда начнут делать дорогу Глибне-Осоевка, заранее благодарен. 

По а/д загального користування державного значення Т-1901 Суми-Миропілля-Осоївка-Глибне 08.02.2021 оголошено тендер «Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-19-01 Суми – Миропілля – Осоївка – /Р-45/ на ділянках км 5+562 – км 28+152». 11 травня 2021 року планується аукціон по даній процедурі закупівлі.

Сподіваємося, що тендерна процедура відбудеться і в цьому році будуть проведені відповідні ремонтні роботи.

Когда поставят контейнер для мусора на кладбище в с.Угроеды?

Контейнери для сміття призначені для збору твердих побутових відходів і встановлюються поблизу житлових масивів. Для збирання сміття на території кладовища буде облаштовано спеціально відведене місце, з подальшим вивезенням відходів на полігон ТПВ. 

Коли вже буде освітлення у с. Михайлівка? 

Питання щодо реконструкції вуличного освітлення в с. Михайлвка знаходиться на опрацюванні Краснопільської селищної ради, адже його вирішення складається з декількох етапів: проведення топографо-геодезична зйомка, виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення тендерних процедур та безпосереднє виконання робіт підрядною організацією, яка стала переможцем тендеру. На сьогодні проводяться підготовчі роботи та опрацьовується питання щодо проведення топографо-геодезичної зйомки.

Та й за греблю забули, а ставки вже повні!

Відповідно до ситуації щодо просідання ґрунту та розмивання насипу на ділянці автомобільної дороги, що проходить через водойму села Михайлівка повідомляємо, що наприкінці 2020 року селищною радою було проведено  обстеження стану дороги та насипу з залученням  фахівців державного підприємства «Дороги Сумщини», філії «Краснопільський райавтодор», на балансі та на утриманні яких знаходиться ця ділянка дороги, фахівців Регіонального офісу водних ресурсів у Сумській області та орендаря водного об’єкту.

В результаті комісійного обстеження та проведення аналізу стану вказаної ділянки було встановлено, що на даний час відсутня загроза виникнення надзвичайної ситуації. Але не зважаючи на це, було прийнято рішення провести роботи щодо укріплення ділянки дороги. Виходячи з того, що для проведення капітального ремонту насипу, ділянки дороги та водоперепускних труб потрібні значні кошти було прийнято рішення проводити ці роботи поетапно та спільними зусиллями із залученням всіх причетних до цього об’єкту сторін. Вже підготовлені акти на кронування та видалення аварійних дерев, що розміщені на греблі, попередньо обговорено порядок виконання робіт по підсипанню ґрунту.

Когда вырубают деревья и кусты на кладбище которое сразу перед знаком Осоевка?

В рамках проведення акції «За чисте довкілля» протягом квітня місяця будуть проведені заходи з благоустрою в с. Осоївка, згідно яких проводитимуться роботи з вирубки дикорослої порослі, вирубки сухостою, прибирання та вивезення сміття.  

Добрий день. Чому в цьому році АТОВЦЯМ будуть гроші, а не дрова як завжди?

Забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників АТО або виплата грошової компенсації здійснюється відповідно до рішення Сумської обласної ради від 22.12.2016 року «Про Обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2017-2021 роки» та згідно з Порядком використання коштів обласного бюджету для забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників антитерористичної операції.  

Відповідно до зазначеного Порядку забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) сімей учасників АТО або виплата грошової компенсації на його придбання надається за вибором заявника у разі, коли житлове приміщення не забезпечене електро-, тепло- або газопостачанням для опалення.

Вибір щодо забезпечення твердим паливом (дровами, торфобрикетами) або надання компенсації готівкою пільговиком зазначається в письмовій заяві  при зверненні. 

Заяви приймаються Центром надання адміністративних послуг Краснопільської селищної ради, за адресою: смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 2, тел.. (05459) 7 11 90.

Рішення про призначення та виплату грошової компенсації або забезпечення  твердим паливом (дровами, торфобрикетами) приймається управлінням соціального захисту населення Сумської районної державної адміністрації.

Шановний Юрію Анатолійовичу! Вже відбулися усі процеси, пов"язані з децентралізацією територій. Цікаво знати, які виконавчі структури діють в Краснопіллі, насамперед відділи, управління, які підрозділи належать до підпорядкування обласної чи районної влади, їх адреси, контакти. Дякуємо.

Нині завершений процес формування Краснопільської громади, після місцевих виборів 2020 року. До Краснопільської селищної ради доєдналися ті сільські ради, які раніше входили до Краснопільського району. 

Краснопільська районна рада була реорганізована шляхом приєднання до Сумської районної ради, Краснопільська районна державна адміністрація перебуває в процесі ліквідації. 
Структура Краснопільської селищної ради та її виконавчих органів складається:

- апарат селищної ради – вул.. Мезенвська, 2, тел.. 7-18-74, ел.пошта:  kras.gromada@ukr.net;
- Відділ освіти – вул..Мезенвська, 4, тел.. 7-10-75, ел.пошта: osvita@krasnopilska-gromada.gov.ua, Веб-сайт: osv.krasnopilska-gromada.gov.ua;
- Відділ культури, туризму, молоді та спорту – вул.. Вокзальна, 14,  тел.. 7-12-42, ел.пошта: krasnkult@ukr.net;
- Відділ фінансів – вул.. Мезенівська, 2, І-й поверх, каб. 8, тел.. 7-10-55, ел.пошта: finkr.otg@ukr.net;
- Відділ «Служба у справах дітей» - вул. Мезенівська, 16, тел. 7-27-34, ел.пошта: krastgssd@ukr.net;
- Відділ соціального захисту населення - вул. Мезенівська, буд.2, І-й поверх, каб 9, тел.. 7-12-89, ел.пошта: soczahystkr.otg@ukr.net;
- Центр надання адміністративних послуг - вул. Мезенівська, буд.2, І-й поверх, тел. 7-11-90, ел.пошта: cnap.krsnp@ukr.net. 

Крім того на території громади працюють Краснопільський підрозділ Управління соціального захисту населення Сумської районної державної адміністрації та Служба у справах дітей Сумської РДА (пров. Шкільний, 2)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь