A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ВИРІШЕНО РЯД ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 06.04.2021 20:55
Кількість переглядів: 705

Сьогодні під керівництвом очільника громади Юрія Яремчука відбулася чергова шоста сесія селищної ради VIII скликання. Передувало сесії спільне засідання постійних комісій, на яких детально були опрацьовані всі питання порядку денного сесії. На розгляд депутатів було винесено 92 питання.

Зокрема, було внесено зміни до рішення Краснопільської селищної ради від 23.12.2020 № 79 «Про бюджет Краснопільської селищної територіальної громади на 2021 рік» в частині збільшення видатків на оплату за проведення додаткових занять для учнів інклюзивних класів закладів загальної середньої освіти та вихованців в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти та на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет та нецукровий діабет.

Розглянувши пропозиції структурних підрозділів селищної ради, депутати внесли зміни та доповнення до Програми економічного і соціального розвитку Краснопільської селищної ради на 2021 рік та прогнозні показники на 2022-2023 роки, в частині придбання рентгенівського діагностичного стаціонарного апарату для КНП «Краснопільська лікарня».

В ході сесійного засідання депутати затвердили Програму з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов`язаних з наданням первинної медичної допомоги в КНП «Краснопільський ЦПМСД» на 2021-2025 роки, селищну програму підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2021-2022 роки, Програму розвитку автомобільного транспорту загального користування в Краснопільській селищній територіальній громаді на 2021-2022 та внести зміни і доповнення до Програми розвитку та фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Краснопільська лікарня» Краснопільської селищної ради» на 2020-2021 роки.

Водночас депутати заслухали звіти про роботу відділів селищної ради у 2020 році, прийняли рішення про створення відділу соціального захисту населення Краснопільської селищної ради та затвердили Положення про нього, затвердити Стратегію розвитку Комунальної установи «Центру професійного розвитку педагогічних працівників» Краснопільської селищної ради.

Крім того, прийнято ряд майнових, земельних рішень та житлово-комунального господарства громади. Зокрема, про включення до Переліку першого та другого типу об’єктів оренди комунальної власності Краснопільської громади, надано дозволи на виготовлення технічних документацій, прийнято рішення про укладення договорів оренди земельних ділянок тощо.

Також надано матеріальну допомогу жителям громади та щомісячну грошову допомогу члену сім’ї загиблого (померлого) військовослужбовця, який загинув під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення антитерористичної операції, матеріальну допомогу на поліпшення житлово-побутових умов батьку військовослужбовця, який загинув (помер) під час участі в антитерористичній операції, а також одноразову матеріальну допомогу жителям, які уклали контракт на проходження військової служби.

Своїм рішенням селищні обранці утворили службу перевезення «Соціальне таксі» на базі комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Краснопільської селищної ради, затвердили план заходів щодо оптимізації мережі закладів освіти Краснопільської селищної ради на 2021 рік.

Реагуючи на актуальні соціально-економічні проблеми, депутатський корпус схвалив текст звернення до Верховної Ради України щодо прийняття законопроєктів, які повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів та текст звернення до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпеченості лікарень, належного соціального забезпечення медичних працівників, залучених до ліквідації епідемії та лікування хворих на COVID-19.

Розглянувши пропозицію Краснопільського селищного голови Юрія Яремчука депутати прийняли рішення про затвердження на посаду заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Савоненка Віталія Олексійовича.

Підбиваючи підсумки роботи сесії, керівник громади Юрій Яремчук подякував депутатам за плідну і конструктивну роботу.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь