A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ОБГОВОРЕНО ЕПІДЕМІЧНУ СИТУАЦІЮ НА ТЕРИТОРЇІ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Дата: 16.04.2021 13:08
Кількість переглядів: 846

16 квітня 2021 року відбулося позачергове засідання Краснопільської селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було обговорено епідемічну ситуацію на територїі Краснопільської селищної ради та посилення контролю за дотриманням встановлених обмежувальних протиепідемічних заходів. Головував на засіданні керівник громади Юрій Яремчук.

За інформацією директора КНП «Краснопільський центр первинної медико-санітарної допомоги» Валентини Масалітіної  на території громади з початку року загальна кількість випадків захворювання на COVID-19 складає 215 осіб, кількість нових випадків (за добу) – 22, одужали (за добу) – 21, загальна кількість смертей з початку року – 7. За період проведення кампанії з вакцинації, починаючи з 13.03.2021 – щеплено 430 осіб, проведено ПЛР тестів – 1492, ЕКСПРЕС тестів – 703.

В період з 01.04.2021 по 16.04.2021 захворюваність населення у розрізі населених пунктів громади має наступний вигляд: смт Краснопілля – 28, сел. Михайлівське – 8, с. Самотоївка – 5, с. Хмелівка – 5, смт Угроїди – 6, с. Порозок – 1, с. Мезенівка – 2, с. Покровка – 2, с. Новодмитрівка – 3.

Також Валентина Масалітіна зазначила, що всі сільські та селищні фельдшерські пункти і амбулаторії на території громади в достатній мірі забезпечені ЕКСПРЕС тестами.

З метою запобігання поширенню на території громади гострої респіраторної хвороби COVID-19 було вирішено продовжити суворо дотримуватись встановлених карантинних обмежень та заходів. Зокрема, посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень у закладах торгівлі харчовими продуктами, виїзною торгівлею; забезпечити щоденний контроль за виконанням передбачених санітарних норм працівниками та відвідувачами комунального ринку (дотримання соціальної дистанції, наявність масок, використанням деззасобів та антисептиків, тощо); провести дезінфекцію місць можливого масового перебування людей (зупинки, під’їзди будівель); продовжити дистанційне навчання для учнів Михайлівської філії Краснопільської ЗОШ 1-3 ступенів.

Закликаємо усіх жителів Краснопільської об’єднаної територіальної громади з усією відповідальністю поставитися до загрози зараження коронавірусної інфекції COVID-19.

Одним із дієвих заходів недопущення поширення інфекції є дотримання карантинних норм: уникайте перебування у громадських місцях; ретельно і часто мийте руки з милом чи обробляйте їх антисептиком; регулярно дезінфікуйте мобільні телефони, планшети та інші гаджети, а також дверні ручки, столи, підвіконня тощо; якомога частіше провітрюйте помешкання; зверніть увагу на симптоми COVID-19: підвищена температура, кашель та задишка; під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидайте серветку і мийте руки; не торкайтеся очей, носа чи рота.

При найменших симптомах застуди та грипу (сухий кашель, ускладнене дихання, підвищена температура тіла) просимо телефонувати до свого сімейного лікаря чи на 103 та повідомити про свою історію подорожей і можливі контакти.

Сподіваємося на ваше розуміння і відповідальність в зв’язку з карантинними заходами, адже від цього залежить життя та безпека громадян.

Дотримуйтесь правил карантину та будьте здорові!

Фото без опису
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь