A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НА СУМЩИНІ СТВОРЕНО 70 МОБІЛЬНИХ ГРУП ДЛЯ ПЕРЕВІРОК ДОТРИМАННЯ СУБ’ЄКТАМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ КАРАНТИННИХ ВИМОГ

Дата: 07.05.2021 08:15
Кількість переглядів: 404

Про це під час брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник відділу масових заходів Управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції в Сумській області Андрій КЛИПА

«В області створено 70 мобільних груп з числа 130 працівників поліції. Також до цих мобільних груп входять працівники Держпродспоживслужби, представники органів місцевого самоврядування та громадськості. У середньому за добу проводиться перевірка 650 суб’єктів господарювання, – повідомив Андрій Клипа. – Також в області щоденно в середньому на добу залучається понад 100 працівників поліції до забезпечення публічної безпеки та порядку, в тому числі і до контролю за дотриманням протиепідемічних заходів».

Наголосив також на відповідальності під час поминальних днів, адже через велике скупчення людей на кладовищах області показник захворюваності на коронавірусну інфекцію може зрости

«Наближаються святкові, вихідні та поминальні дні. Звертаю увагу жителів області на необхідність дотримання карантинних обмежень. Перебувати в громадських місцях необхідно з документами, які посвідчують особу. Відвідуючи магазини, інші громадські місця, перебувайте в засобах захисту, – зазначив Андрій КЛИПА. – Це будуть і поминальні дні. Я розумію, що всі хочуть відвідати могили рідних і близьких у ці дні. Але я закликаю жителів Сумщини ставитись відповідально до власного здоров’я і здоров’я близьких, не допускати значного скупчення людей на кладовищах».

За його словами, з початку періоду перебування області в «червоному» рівні небезпеки працівниками поліції складено 141 протокол (за прийом відвідувачів суб’єктами господарювання, які не мають права цього здійснювати; відсутність розмітки у магазинах продовольчої групи товарів; перебування у громадських місцях без документів).

Крім того, як зазначив заступник командира батальйону Управління патрульної поліції в Сумській області Віктор СВИСТУН, складалися протоколи й на фізичних осіб, які перебували без масок, на водіїв маршруток, які перевозили більше пасажирів, ніж визначено нормативними документами тощо.

«Перш за все, ми націлені проводити превентивні заходи, а не складати протоколи, – наголосив Віктор Свистун. – Наше основне завдання, щоб люди дотримувалися карантинних вимог. Тому, в першу чергу, проводиться роз’яснювальна робота. Якщо громадяни нас розуміють і дотримуються карантинних вимог, то ми не складаємо протоколи, а обмежуємося роз’яснювальними заходами».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь