A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

НАРАЗІ НОВІ ФОРМИ ЗАЯВИ ТА ДЕКЛАРАЦІЇ НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЙ ЩЕ НЕ ЗАТВЕРДЖЕНІ МІНІСТЕРСТВОМ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

Дата: 14.05.2021 14:27
Кількість переглядів: 503

Жителів Сумщини, які бажають отримувати субсидію, просять не хвилюватися: після затвердження нових форм вони будуть розповсюджені серед органів соціального захисту. Про дату початку прийому документів на отримання субсидії з травня 2021 року буде повідомлено додатково. Про це під час брифінгу повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Людмила МУСІЯКА

«Постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня № 420 суттєво змінено правила призначення та виплати житлових субсидій, – зазначила Людмила Мусіяка. – З травня 2021 року, щоб отримати субсидію (у тому числі на наступний період), всім домогосподарствам без винятку, необхідно подати нові заяви про надання житлової субсидії. До заяви потрібно додати декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії».

У декларації тепер потрібно вказувати: площу житла; відомості про осіб, які мешкають у квартирі або будинку; дохід кожного з мешканців; наявність автомобілів, з дати випуску яких минуло менше 5 років; витрати за останній рік, що перевищують 50 тис. грн; інформацію про купівлю безготівкової або готівкової іноземної валюти, банківських металів (на суму понад 50 тис. грн); відомості про наявність коштів на депозитних рахунках в розмірі понад 25-кратного розміру прожиткового мінімуму.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення звернулася до жителів Сумщини з проханням не хвилюватися і не звертатися зараз до органів соціального захисту. Оскільки стара форма заяви та декларації вже не є чинною, а нова форма ще не затверджена у Мінсоцполітики. Особа може звернутися за призначенням субсидії впродовж травня-вересня 2021 року і отримати субсидію з травня.

«Впродовж травня-вересня 2021 року документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися від громадян уповноваженими особами, визначеними виконавчими органами ради територіальної громади, та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних державних адміністрацій. Також у паперовому вигляді; заяви прийматимуть ЦНАПи. На підставі поданих документів у цей період субсидія призначатиметься з травня 2021 року», – розповіла Людмила МУСІЯКА.

Крім того, заява і декларація можуть бути надіслані поштою на адресу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем реєстрації або в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики.

Відео: https://www.facebook.com/1438029333168005/videos/295388642215217

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь