A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ПРИЙНЯТО ТЕКСТ ЗВЕРНЕННЯ ДЕПУТАТІВ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДО КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Дата: 28.05.2021 16:36
Кількість переглядів: 458

Під час засідання 8 сесії селищної ради, з метою запобігання соціальному вибуху й недопущення загрози життю і здоров’ю пенсіонерів та закриття відділень поштового зв’язку в регіонах схвалено текст звернення депутатів Краснопільської селищної ради до Кабінету Міністрів України з проханням скасування Постанови Кабміну від 29.03.2021 року №277 «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів, у межах України».

Згідно Постанови більш ніж 2 мільйони пенсіонерів, зокрема у Краснопільській селищній раді, які сьогодні отримують свої пенсії через листонош вдома, будуть з 1 вересня примусово переведені на отримання пенсій через банківські рахунки.

Зважаючи, що банки та банкомати наявні лише в 4% населених пунктів України, таке рішення, безумовно, може викликати значне невдоволення найбільш вразливих верств населення – пенсіонерів. Особливо, враховуючи, що вони не лише будуть змушені витрачати кошти, щоб дістатися до райцентру на маршрутках та автобусах, але й можуть наражати себе на небезпеку, мандруючи під час коронокризи. Варто також передбачити, що можливі затримки з отримання оплати комунальних платежів, які сьогодні листоноші приймають вдома у літніх людей. Це рішення також вплине на значне зниження друкованих видань та закриття частини з них.

Враховуючи падіння обсягів бізнесу (з 3,5 мільйонів пенсіонерів до 940 тисяч), Укрпошта буде змушена з 1 червня 2021 року розпочати оптимізацію витрат, а це в свою чергу скорочення працівників та закриття поштових відділень. В результаті – втратить як державний бюджет (за рахунок зменшення відрахувань з ЄСВ), так і місцеві бюджети всіх рівнів – за рахунок зменшення відрахувань з ПДФО, які зазвичай становлять майже половину (45%) податкових надходжень у місцеві бюджети.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь