A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

Підписуюючи договори оренди землі сільськогосподарського призначення уважно вивчайте істотні умови договору, права та обов’язки сторін, відповідальність за порушення договору, порядок, розмір та строки дії договору та виплати орендної плати

Дата: 08.09.2021 15:19
Кількість переглядів: 1377

Керівник Краснопільського бюро правової допомоги Сергій Куцеренко під час мобільного виїзду 7 вересня 2021 року до селища Угроїди Сумського району провів робочу зустріч зі старостою старостинського округу Кириченко В.М., узгодивши напрямки співпраці щодо підвищення правової обізнаності громадян, надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги  населенню та щодо реалізації програми «Прискорення приватних інвестицій в сільське господарство».

Цього ж дня проведено інформаційну годину з активними громадянами селища та розглянуто питання на тему « Земельна реформа в дії. Спадкування земельних ділянок. Договір оренди землі». Працівникам округу надані методичні рекомендації щодо порядку  надання первинної безоплатної правової допомоги з питань земельного законодавства.

Місцеві жителі мали змогу отримати консультації  з різних правових питань. Одним з актуальних стало  питання  про порядок підписання договору оренди землі, проведення змін в договорі , в тому числі щодо орендної плати.

Після проведення заходу та наданих громадянам консультацій керівник бюро підсумував: « Наразі багато громадян звертається з питаннями щодо порядку проведення змін в договорах оренди землі сільськогосподарського призначення, щодо розміру та порядку виплати орендної плати, інше. Вивчаючи такі  договори оренди землі між орендарями та орендодавцями, нерідко звертаєш увагу на те, що саме орендарі земель «диктують свою волю» щодо  порядку виплати орендної плати, її розміру , щодо зони своїх прав та обов’язків, щодо сфери своєї відповідальності в разі порушення умов договору.  Прописані пункти договорів, як правило, встановлені на користь орендаря а не орендодавця. Це виникає тому, що власники земель (орендодавці), підписуючи договори, не звертають увагу на зміст самого  договору та не узгоджують встановлені договором умови. Умови договору землі  повинні  відповідати Закону України «Про оренду землі»  та загальним положенням Цивільного Кодексу та Земельного Кодексу України».   


За захистом свої прав   звертайтесь до :
Сумський місцевий центр –
4000, м. Суми, вул. Петропавлівська,108 телефон: 066-771-32-61, тТелефон: 098-380-69-38
Email: sumy1.sumy@legalaid.sm.ua
Краснопільське бюро правової допомоги -
42400, смт. Краснопілля, вул. Перемоги, 2. тел.(05459) 7-11-24, (05459) 7-11-74 
Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –
0-800-213-103 (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)
Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.

Краснопільське бюро правової допомоги

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь