A A A K K K
для людей із порушенням зору
Краснопільська громада
Сумська область, Сумський район

ЗАТВЕРДЖЕНО ІНФОРМАЦІЮ ПРО ПІДГОТОВКУ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ КРАСНОПІЛЬСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДО 2021-2022 НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ТА ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Дата: 09.09.2021 11:39
Кількість переглядів: 1808

На черговому засіданні виконавчого комітету селищної ради, серед ряду інших питань, члени виконкому заслухали та прийняли до відома інформацію про підготовку закладів освіти громади до 2021-2022 навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період. З даного питання виступила начальник відділу освіти Лариса Дерев’янченко.

Зокрема вона зазначила, що протягом 2021 року всі заклади належним чином готувалися до нового навчального року. У всіх закладах  проведено косметичні ремонти приміщень, облаштовано осередки для 1-х класів НУШ.

Так, у Краснопільській гімназії відремонтовано кабінет інформатики, встановлено нові меблі та комп’ютери, у класних кімнатах встановлені ролети, замінено освітлення у коридорі 1 поверху, відремонтована стеля у кабінеті іноземної мови. У Краснопільській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено капітальний ремонт огорожі закладу.

У Самотоївській ЗОШ І-ІІІ ступенів завершено заміну вікон на металопластикові та встановлено 9 вхідних дверей з запасних входів у будівлю, замінено витяжку на харчоблоці.
В Угроїдській ЗОШ І-ІІІ ступенів відремонтовано коридор ІІ поверху, зроблено косметичні ремонти класних кімнат, замінено  вікна у кабінеті української мови та 1 класі, встановлені ЛЕД – світильники у окремих кабінетах, відремонтовано цоколь приміщення школи, оздоблено коридори, класні кімнати.

У Славгородській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено ремонт актової зали (стіни, стеля, світильники), відремонтовано кабінет математики, замінено освітлення, виготовлено стенди для кабінетів математики, хімії та інші.

У Покровській ЗОШ І-ІІ ступенів, Тур’янському НВК, зроблено косметичні ремонти класних кімнат, коридорів, у  Грабовському НВК зроблено нові навіси над входом до закладу, відремонтовано комп’ютерний клас, встановлено жалюзі у класних кімнатах, замінено освітлення у холі приміщення.

У Ряснянському НВК замінено частину  вікон у приміщенні  (20 шт), відремонтовано дах над центральним  входом до закладу, із колишньої бібліотеки переоблаштовано класну кімнату для майбутніх першокласників.

У Мезенівському НВК замінено двері у класних кімнатах середньої школи, відремонтовано коридор у приміщенні початкової школи, замінено вікна у дошкільній групі.

У Хмелівській ЗОШ І-ІІІ ступенів зроблено косметичний ремонт класних кімнат,  на стадії завершення ремонт приміщення.

У Осоївському НВК проведено косметичний ремонт класних кімнат, харчоблоку, кабінету директора, майстерні, спортивної зали, на даний час продовжується облаштування внутрішньої санітарної кімнати згідно вимог для дітей з особливими освітніми потребами.

У Чернеччинському НВК проведено поточний ремонт класних кімнат, відремонтовано туалетні кімнату на другому поверсі, облаштовано медіатеку.

У ЗДО №2 «Колосок» зроблено ремонт харчоблоку, в ЗДО №3 «Дзвіночок», відремонтовано відмостку, проведено капітальний ремонт (заміна асфальтного покриття) в найбільшому за чисельністю у громаді ЗДО №1 «Малятко» в смт. Краснопілля. Наразі планується ремонт відмостки у цьому ж закладі.

У Славгородському ЗДО відремонтовано відмостку навколо приміщення, у  Самотоївському ЗДО відремонтовано частково дах на приміщенні закладу, зроблено ремонти кімнат, оновлено сантехніку в туалетних кімнатах. У всіх садочках оновлювалося ігрове обладнання на дитячих та спортивних майданчиках. Але поряд з цим є ще багато завдань, які необхідно вирішувати спільними зусиллями селищної ради, залучення додаткових коштів.

Для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти  протягом року були придбані: посуд для харчоблоків (Чернеччинський НВК та Славгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів) , ваги кухонні, м’ясорубки( Ряснянський НВК), стелаж для сушіння посуду (Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ступенів); пилососи для ЗДО №1 «Малятко» та ЗДО №2 «Колосок»,  веб-камери, велотренажер магнітний, лижоролери, м’ячі футбольні для ДЮСШ, мотокоси  для Покровської ЗОШ І-ІІ ступенів,  Краснопільського ЗДО №2 «Колосок», ДЮСШ.

У всіх закладах загальної середньої освіти громади облаштовані класні кімнати для 1-х класів НУШ, встановлено нові меблі, мультимедійне обладнання, очікуються комп’ютери та багатофункціональні пристрої. Продовжується закупівля дидактичних матеріалів, а для учнів 4-х та 8-х класів продовжується  завезення  підручників.

Станом на 1 вересня 2021 року до навчання приступили  1978 учнів закладів загальної середньої освіти.

З метою належної підготовки закладів освіти до початку опалювального сезону  у червні 2021 року пройшли навчання та перевірку знань з Правил технічної експлуатації теплових установок та мереж відповідальні за теплове господарство у закладах освіти, кочегари. Проведено заміри опору ізоляції електромереж, тривають роботи  по прочистці димо-вент каналів у закладах освіти. Здійснено повірку та встановлення манометрів, проведено технічний огляд вогнегасників.  Складено графік навчань з протипожежної безпеки на 2022 рік.

Триває забезпечення закладів освіти твердим паливом. Станом на 06 вересня 2021 відсоток забезпеченості складає 58,5%. До початку опалювального сезону планується 100% забезпечення закладів освіти твердим паливом.

Вцілому підготовку закладів освіти Краснопільської селищної ради до нового навчального року проведено на достатньому рівні, проте існує ряд проблемних питань, які потребують вирішення, а саме: часткова заміна учнівських меблів у класних кімнатах, ремонт дахів та заміна вікон на енергозберігаючі, потребують модернізації харчоблоки відповідно до системи ХАССП. Існує потреба в заміні дитячих ліжок, шаф для закладів дошкільної освіти, заміна та оновлення бази комп’ютерної техніки в школах. Шкільні бібліотеки необхідно поповнити методичною та художньою літературою, періодичними виданнями, обладнати сучасною комп’ютерною технікою медіатеки. Важливою проблемою залишається встановлення автоматичних протипожежних сигналізацій, вогнезахисне оброблення дерев’яних конструкцій дахів закладів освіти. Капітального ремонту даху потребують Угроїдська та Самотоївська ЗОШ І-ІІІ ступенів та Краснопільська гімназія.

За результатами попереднього моніторингу закладів освіти можна стверджувати, що всі заклади освіти Краснопільської селищної ради готові прийняти дітей та розпочати освітній процес 2021-2022 навчального року.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь